Új Kolozsvár–Bukarest járatot indítanak márciustól

A kolozsvári nemzetközi repülőtérről új Kolozsvár–Bukarest, illetve Bukarest–Kolozsvár járatot indít az AnimaWings légitársaság 2025 márciusától. Egy jegy ára 38,20 euró lesz minden illetékkel együtt. A két város között Airbus 220-300 típusú gépek közlekednek majd, egy-egy gépen 140-149 férőhellyel.

„Cégünk arra törekszik, hogy összeköttetést teremtsen az ország összes üzleti és turisztikai szempontból fontos úti célja között. Kolozsvárról, Bukarest érintésével még indítunk majd járatot Párizsba, Stockholmba és Larnacába is. A romániai lakosok számára megfelelő és biztonságos légi infrastruktúrát szeretnénk kialakítani” – nyilatkozta Marius Pandel, az AnimaWings légitársaság elnöke. A járatok hetente kilencszer közlekednek, a menetrend már megtekinthető a www.animawings.com honlapon. 

„Örülünk annak, hogy új román légitársaság járul hozzá az országos légi közlekedés fejlesztéséhez. Azt szeretnénk, ha a légitársaság által kínált Kolozsvár–Bukarest járat képezné az alapját annak a minél változatosabb kínálatnak, amit a légitársaság nyújt Kolozsvárnak” – nyilatkozta David Ciceo, a kolozsvári nemzetközi reptér igazgatója. 

Az Airbus 220-300 székei közötti távolság nagyobb mint a többi gépen, éppen ezért soronként öt helyet lehet lefoglalni. Az ilyen típusú repülőgépek zajszennyezése 50 százalékkal kevesebb, mint a többi gépé, a károsanyag-kibocsátás 30 százalékkal, az üzemanyag-fogyasztás pedig 25 százalékkal kevesebb. Ez azért jó, mert az ilyen típusú gépek leszállhatnak a nagyvárosokban található nagy repülőtereken – mint például a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren –, ahol a levegőszennyezési értékeket szigorúbban  veszik, így az utasok hamarabb eljuthatnak a turisztikai látványosságokhoz. 

„Az AnimaWings smart cost típusú légitársaság, amely új és hatékony megoldást kínál utasainak. A smart cost elgondolás alapján valós alternatívát kínálunk a low cost járatokkal szemben. Korszerű gépeink, változatos áraink által elsősorban az utasok iránti tiszteletünket fejezzük ki. Nincsenek rejtett költségek, utasainknak csak a jegy árát kell kifizetniük. Az utasoknak nyújtott szolgáltatások között szerepel a catering, a wi-fi, a székek közötti nagyobb hely, a nagyobb fény. Most először hozzuk el Romániába ezeket a legújabb generációs 220-300-as repülőgépeket, amelyek egyedülálló tulajdonságokkal és teljesítménnyel rendelkeznek – nyilatkozta Marius Pandel, a légitársaság tulajdonosa. 

Az AnimaWings román légitársaság 2020-ban jelent meg Romániában, és már több mint ötszázezer utast szállított az országban.