Új berendezések a gyermekkórháznak

A Kolozs Megyei Tanács 1,36 millió lej (plusz ÁFA) értékben vásárol százhét berendezést az önkormányzatnak alárendelt Gyermeksürgősségi Kórház számára. A berendezéseket az Országos Helyreállítási Program (PNRR) keretében szerzik be, és azok a kórházon belüli nozokomiális fertőzések számát hivatottak csökkenteni.

„Újabb lépést tettünk a gyermekek, továbbá a kórház munkavállalói életének és egészségének védelme céljából. Továbbra is támogatjuk az egészségügyi létesítményeket, mert az egészség mindennél drágább” – nyilatkozta Alin Tișe, a megyei önkormányzat elnöke. 

A százhét berendezés között van egy mikróba-azonosító automata rendszer, ötven levegő-fertőtlenítő és -kezelő berendezés, amelyeket a kórtermekben kell majd használni, illetve egy olyan berendezés is, amely a levegő mikrobiológiai terheltségét vizsgálja meg. 

Ezt megelőzően a megyei tanács már vásárolt a gyermekkórház számára négy gőzzel működő berendezést a nehezen hozzáférhető felületek fertőtlenítésére, a felületek mikrobiológiai terheltségét megállapító berendezést és egyéb kellékeket; ezeket már átvette a megyei tanács és továbbította a gyermekkórháznak.

(Fotó: Bethesda Gyermekkórház/Facebook)