U NTT Data: búcsú a kupától

U NTT Data: búcsú a kupától
Nem jutott az elődöntőbe a Kolozsvári U NTT Data női röplabdacsapata: Ciprian Dărnescu együttese a párharc mindkét mérkőzését Bákóban játszotta, lemondott a pályaválasztói jogáról a helyi Ştiinţa ellenében, s a papírforma szerint mindkétszer kikapott.

 (erkedi, póka)

Az együttesnek játszmát sem sikerült nyernie, előbb 3:0 (9, 18, 18), majd másnap 3:0 (11, 15, 14) arányban kapott ki, és kettős vereséggel búcsúzott.

További eredmények: • Lugosi MSC–Târgoviştei MSC 0:3 • Balázsfalvi Volei-Alba–Marosvásárhelyi Medicina 3:0 és 3:0 – továbbjutott Balázsfalva kettős győzelemmel • Temesvári Agroland–Bukaresti MSC 0:3. A le nem játszott visszavágókat 17-én bonyolítják le.

A bajnokságban is „visszaállt a rend” a kolozsváriaknak, a Jászvásár elleni 3:2-es siker után a hétvégén 3:0 (17, 16, 20) arányban kaptak ki a fővárosban a Bukaresti MSC-től az A1-osztály nyolcadik fordulójában.

A többi eredmény: • Bukaresti Dinamó–Jászvásári/Iaşi-i Penicilina 3:0 • Târgovişte–Lugos 3:0 • Medicina–Agroland 1:3 • Balázsfalva–Bákó 3.0. Az állás: 1. Buk. MSC 22 pont, 2. Balázsfalva 10, 3. Bákó 18, …, 10. KOLOZSVÁR 2.

Őszi zárás a férfiaknál

A férfi bajnokságban mindkét Kolozs megyei csapat idegenben szerepelt és kikapott, a Kolozsvári Universitatea Sportklubnak ez azonban pontot is ért szenvedett. Vereséggel zárta az őszi idényt a Dési Egyesülés, kikaptak Prahovában, de el kell mondjuk egyáltalán nem játszottak másodszerepet a jó képességű és minden szempontból (pénzügyileg is, ami igazán fontos manapság) jobban álló hazaiakkal, a Ploieşti-i Tricolorul LMV-vel szemben.

Nehéz párharc várt a Szamos menti dési fiúkra, erre fel is voltak készülve Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai. A sima vereség ellenére szoros volt a küzdelem, mindegyik szettben fej fej mellett haladt a két együttes. A harmadik menetben, 16–15-ös állásnál egy játékvezetői ítélettel nem volt megelégedve Mihai Coasă csapatkapitány, és a második sárga lapja miatt kiállítás sorsára jutott. Ugyanarra a sorsra került az Egyesülés másik alapembere, a válogatott Dragoş Răileanu is. Ezen a ponton teljesen összeomlott a vendéggárda, és ilyen körülmények között még egy pontra sem tellett a továbbiakban. Figyelembe véve az összecsapás fejleményeit, a désiek megérdemeltek volna legalább egy pontot, de az igazság az, a hazaiak jobbak voltak ezen a mérkőzésen.

Az Egyesülés biztató rajt után visszaesett, az utolsó hat fordulóban csak egyszer nyert, akkor is otthon az újonc nagybányai 2-es számú ISK diákjaival szemben. A hétvégén már kezdődik a visszavágó, tehát nincs idő gyökeres változásra, de ami a játékkal szembeni szemléletet illeti, ott lehetséges. Minden a fiúkon múlik.

A visszavágókat már a hétvégén megkezdik, decemberben még három fordulót bonyolítanak le. A 12. játéknapon is idegenben szerepelnek a Kolozs megyeiek, az Egyesülés a Dinamó vendége lesz a fővárosban, a kolozsváriak Temesvárra látogatnak.

Az A1-osztály 11. fordulójának eredményei: • Ploieşti-i Tricolorul–Dési Egyesülés 3:0 (22, 23, 20) • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Kolozsvári Universitatea Sportklub 3:2 (18, –20, 20, –20, 10) • Galaci Arcada–Temesvári ESK 3:0 • Bukaresti MSC–Krajovai U MSC 3:0 • Zilahi MRK–Bukaresti Dinamó 3:2 • Nagybányai ISK 2–Bukaresti Steaua 0:3. A sorrend: 1. Steaua 30 pont, 2. Ploieşti 29, 3. Arcada 27, 4. Zilah 22, …, 8. DÉS 13, …, 10. KOLOZSVÁR 8.