U FC: sétagalopp a III. ligába

U FC: sétagalopp a III. ligába
Célkitűzései teljesítésével felsőbb osztályba léphet a IV. ligás Kolozsvári U FC: megnyerte az alapszakaszt, a Román Kupa megyei szakaszát és kiütéssel győzött az osztályozó első meccsén, a visszavágón ugyanis szusszanni sem engedte Máramaros megyei ellenfelét.

A Magyarláposi Lápos az első mérkőzésen 8–0-ra kapott ki, a szombati visszavágón pedig mintegy 1500 néző előtt (amelynek mintegy harmada volt kolozsvári) 6–0 volt az U FC javára.

Az első játékrészben csak Rareş Takacs volt eredményes az első negyedóra végén. A 35. percben Grigore Costenar átkozódása kiállításhoz vezetett, a létszámfölény pedig a második félidőben érett további öt góllá. Darius Hâmpea növelte az előnyt, Gabriel Giurgiu büntetőt értékesített, majd Dorin Goga találatai következtek. Zárásként még Tinuţ Budăcan is gólt lőtt.

Végeredmény:  • Magyarláposi Lápos–Kolozsvári U FC 0–6 (gól: Takacs – 15., Hâmpea – 51., Giurgiu – 58., 11 m, Goga 2 – 63. és 88., valamint Budăcan – 91. perc; kiállítva Costenar – 35. perc) – a párharcot a Kolozs megyei gárda nyerte kettős győzelemmel, 14–0-s összesítéssel.

Marius Popescu és Szilágyi Zsolt a következő csapatot szerepeltette: Cristian Man – Tinuţ Budăcan, Octavian Abrudan, Marius Ionescu, Victor Manu – Gabriel Nicu Giurgiu, Dan Cristian Fodor (60. perc Florin Fizeșan) – Rareş Daniel Takacs, Dorin Ioan Goga, Darius Hâmpea (75. perc Paul Andrei  Chiorean) – Brian Ronald Lemac.

A házigazdák edzőjének, a 48 éves Cristian Marius Vascnak ez volt búcsúmérkőzése játékosként. A labdarúgó 280 mérkőzésen szerepelt az élvonalban, 28 a nemzetközi kupákban, a Krajovai Universitateával Román Kupa győzelmet ért el 1994-ben, négyszer volt bajnoki ezüstérmes, két ízben az oltyán gárdával és további kétszer a Bukaresti Naţional FC-vel.

Az U FC az idényben 33 mérkőzést vívott, 32 győzelem mellett egyszer végzett döntetlenre (2–2 Tordán az Üveg Aranyos ellen).
promedtudo2Hirdetés