U FC: Kettőből kettő

U FC: Kettőből kettő
Az Adrian Falub és Marius Şuller edzette Kolozsvári U FC második előkészületi mérkőzésén is győzni tudott, ezúttal a labdarúgó III. ligában csoportbeli kollegáját, a Gyulafehérvári Egyesülés győzte le két góllal a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban.

A 3–1 (2–0) arányú sikerrel végződött összecsapáson repülőrajtot vett a csoport éllovasa, Haţiegan az 5., Salcău a 7. percben volt eredményes. Az esélyt a 3–0-s vezetésre Valentin Lemnaru szalasztotta el. Tíz perccel az újrakezdés után ez Greunak sikerült, majd Goga hagyott ki ordító helyzetet. A vendégek becsületgólját az utolsó percben Selagea érte el büntetőből.

A két együttes:

U FC, első félidő: Dinu – Chiş, Onicaş, Cordoş, Manu – Sárosi, Miholca – Hordouan, Salcău, Haţiegan – Lemnaru; játszott még: Văsălie. Második félidő: Albuţ – Takacs, Onicaş, Telcean, Chiş– Florescu, Micaş –  Ursu, Greu, Goga –  Ene; játszott még: Salcău és Lemnaru.Gyulafehérvár, első félidő: Suciu – Boboia, Man, Scrob, Giurgiu – Grozav, Marco, Schiau, Lasconi – David, Davidaş. Második félidő: Petric – Fulea, Rus, Onacă, Matei – Goguţa, Selagea, Filip, Ştef – Captiu, Iacşa.Az U FC-hez kapcsolódó hír, hogy távozik a negyedik ligában 48 találattal gólkirály francia Brian Lemac, nyárig a II. ligában szereplő Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok csapatának kölcsönözték.

Az U FC következő ellenfele a szintén harmadik ligás Dési Egyesülés lesz szombaton 12 órakor, szintén a Babeş-parkban. Utóbbi szerdán kezdte el a felkészülést olasz edzővel, de nem a várva várt Tommaso Volpival. Utóbbi ugyanis keresztszalag-szakadást szenvedett, megműtik, s április nem állhat a Kolozs megyei gárda rendelkezésére. Helyette a szintén olasz, 53 esztendős Pino Murgia irányítja a désieket. A befektetőkkel és az edzővel együtt egy „falka” idegenlégiós játékos is érkezett Désre, öten Olaszországból érkeztek, de ven egy-egy brazil és marokkói is a kontingensben. Ők próbálják majd megmenteni az Egyesülést a kieséstől.