U Alexandrion: „kivégezték” az éllovast

U Alexandrion: „kivégezték” az éllovast
Amint korábban már röviden jeleztük, a női kézilabda Nemzeti Liga 10. fordulójának nyitányán az idény egyik legnagyobb meglepetését érte el a Kolozsvári U Alexandrion csapata: 12 gólos sikert ért el az éllovas Brăila Dunărea ellenében.

Az edzőváltáson átesett gárda (Carmen Amarieit Florentin Pera váltotta) 30–18 (14–9) arányban diadalmaskodott a Horia Demian Sportcsarnokban rendezett találkozón.

A kolozsvári lányokat a jelek szerint felrázta az új szakvezető, sorozatban négy vereség után tudtak ismét nyerni – nem is akárhogyan, s nem is akármilyen ellenféllel szemben. A Dunăreának ez volt az első veresége a bajnoki idényben nyolc győzelem és egy döntetlen után, igaz, hiányzott két alapembere, Gabriela Perianu és Ana-Maria Tănăsie.

Az U Alexandrion az első pillanattól kezdve irányította az összecsapást, végig vezetett. Az 5. percben már 4–1 volt az állás, aztán hamarosan 8–2-re hízott az előny. A szünetben ötgólos volt az előny, a 43. percben pedig eljutottak a kétszámjegyű különbségig (22–11).

A kolozsvári gólszerzők: Florina Chintoan 8, Alla Seiko 6, Diana Puiu, Cristina Laslo és Abigail Vălean 3–3, Alexandra Dindiligan és Tamara Bokarics 2–2, Andreea Tetean, Laura Popa és Cristina Boian 1–1.

Ionica Munteanu kapus jó formában védett, még büntetőt is hárított.

A Costică Buceschi edzette vendégektől Aneta Udriştioiu volt a legeredményesebb 4 találattal.

A táblázat élén a Dunărea Brăila áll 25 ponttal, az U Alexandrion egy helyet lépett előre, most a 9. helyen áll, 13 pontot gyűjtött.

Pera boldogan nyilatkozta a mérkőzés után: „Örülök, hogy a lányok túl tudtak lépni a négyes vereségi sorozaton. Bizonyítottunk csataszellemben, felkészülésben, teljesítettük a célkitűzést, de túl is léptük a korlátainkat. Köszönet a szurkolóknak, lelkesítésükkel hozzájárultak a sikerünkhöz.”

A 10. forduló többi mérkőzését szombattól hétfőig rendezik.

A következő fordulóban a kolozsváriak a Krajovai MSC vendégei lesznek november 17-én 16 órakor, a találkozót élőben közvetíti az RTV1 tévéadó.