További korszerű bölcsődék épülnek országszerte

További korszerű bölcsődék  épülnek országszerte
Újabb 19 korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítésére biztosít finanszírozást kormányzati forrásból a fejlesztési minisztérium 1170 gyermek számára – közölte csütörtökön Cseke Attila fejlesztési miniszter. Ezen felül 60 bölcsőde megépítésére nyújt kormányzati forrásokat, és 124-re biztosít finanszírozást a helyreállítási alapból.

Nagyméretű, 110 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül Szatmárnémetiben, illetve közepes méretű, 70 férőhelyes bölcsődék Sepsiszentgyörgyön, Brassóban, Segesváron, Kisjenőben, Borosjenőben, Angyalkúton. Farkaslakán és Maroscsúcson közepes méretű bölcsőde készül. Kis bölcsődéket épít a fejlesztési minisztérium Érmihályfalván, Gelencén, Igazfalván, Magyarláposon, Kaplonyban és Lippán.

„A fejlesztési minisztérium korszerű bölcsődéket épít, ahol meleg étel előkészítéséhez alkalmas saját konyha lesz, illetve mosókonyha, orvosi rendelő és irodák, játszó- és hálószobák” – tájékoztat az RMDSZ közleménye.

Hozzáteszi: az energiatakarékos és környezetkímélő épületekben a szükséges energiát megújuló erőforrásokból biztosítják.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

“Jobb pályán” a mottója az idei Tusványosi nyári szabadegyetemnek, amelyet július 23– 28. között tartanak. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, a szabadegyetem alapítója keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: nagyon fontosnak tartják a mostani politikai körülmények között is azt az elvet, hogy jobb párbeszédet folytatni, mint konfrontációba bocsátkozni. Tusványos fő ereje, hogy mindig is a kooperáció, a párbeszéd és nem a konfrontáció, a monológ volt a sajátja – állapította meg. Úgy látta, rég volt olyan nagy szükség a gondolkodásra, a politikai kérdések elemzésére, mint most.
Belpol