Több mint 400 településen vezettek be vízkorlátozást

A szárazság miatt a helyi szolgáltatók csak bizonyos órarend alapján biztosítják a lakosság ivóvízellátását Románia településeinek 15 százalékában - tájékoztatott hétfőn az országos vízügyi igazgatóság (ANAR).

A közlemény szerint az érintett 449 település között hat város (Dorohoi, Târgu Neamţ, Târgu Ocna, Roman, Paşcani és Hârlău) is szerepel.

A szárazság által legérintettebb megyék Botoşani (140 település), Iaşi (77), Fehér (62), Gorj (35), Vrancea (21), Bákó (19), Neamţ (17), Galac (16), Hunyad (12), Vaslui (10), Olt és Argeş (8-8 település).

Ugyanakkor kiszáradtak a kutak 251 olyan településen, amelyek nem rendelkeznek helyi vízellátó rendszerrel. Ezeknek a településeknek a legnagyobb része Botoşani, Vaslui, Prahova, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea, Iaşi és Galac megyében található.

Az ANAR adatai szerint a 40 hazai víztározó telítettsége 79,77 százalékra csökkent a múlt heti 80 százalékról, és jelenleg 3,46 milliárd köbméter víztartalék áll rendelkezésre. Az igazgatóság szakértői úgy becsülik, hogy a hónap végére a víztározó telítettsége 77 százalékra esik vissza.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el vasárnap az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 25 megye folyóvizeire.
Közhír