Több mint 300-an kaptak orvosi ellátást az Untold első napján. Hányan kerültek kórházba?

Több mint 300-an kaptak orvosi ellátást az Untold első napján. Hányan kerültek kórházba?
Több mint háromszáz személynek volt szüksége orvosi ellátásra tegnap az Untold fesztivál első napján, közülük hetet különböző problémák miatt kórházba szállítottak. Az eseteknek nincs köze a kánikulához – közölték hatóságok. A belügyminisztérium rendfenntartóinak mai közleménye szerint a fesztiválon nyolc bejelentés történt törvénysértések miatt, legtöbb illegális anyagok birtoklására vonatkozott.

„322 személy részesült elsősegélyben vagy orvosi ellátásban a mobil kórházban, az elsősegély-pontokon, illetve a 11 mentőcsapatnál, amely folyamatosan járőrözik a fesztivál eseményeinek helyszínein. Hét esetben volt szükség az érintettek kórházba szállítására, a többi problémát helyben meg lehetett oldani. A rendőrök és csendőrök 30 bírságot szabtak ki, összesen 14 ezer lej értékben, a legtöbbet a társadalmi együttélés szabályainak megsértéséért, illetve a közrend megzavarásáért. Hat bírság került kiszabásra illegális kereskedelmi tevékenység miatt. Nyolc bejelentés érkezett különböző bűncselekmények miatt, a legtöbb illegális anyagok birtoklására vonatkozott” – áll a közleményben.

A belügyiek hozzátették: az ellátásra szoruló emberek nem a kánikula miatt lettek rosszul, a legtöbb esetben a fesztiválozók alkoholfogyasztás, fejfájás, hasfájás, szédülés, bokaficam vagy egyéb, esésből adódó kisebb sérülés miatt kértek orvosi segítséget.

A fesztivál nyitónapján tűzeset nem volt.

Az Untold fesztivál augusztus 3–6. között zajlik Kolozsváron.