Tiszta Amerika! Lánykérés a kolozsvári rendőrakadémia eskütételén

Tiszta Amerika! Lánykérés a kolozsvári rendőrakadémia eskütételén
Az eskütételi ünnepség ideje alatt, a kolozsvári Septimiu Mureşan Rendőrakadémia udvarán kérték meg az egyik hallgató kezét. A vőlegény is az intézmény korábbi diákja, ma rendőrként dolgozik. A 21 esztendős Mirela Ciorba a Septimiu Mureşan Rendőrakadémia elsőéves diákja, aki pénteken tette le a katonai esküt a többi „gólyával” együtt.

Az iskola udvarán zajló ünnepség végén a fiatal lányt az intézmény egyik korábbi diákja kérte meg feleségül, aki ma rendőrként dolgozik. A lány osztálytársaival együtt állt a rendőri alakzatban, amikor kihívták mindenki elé, barátja pedig, Florin Pop rendőr, letérdelt és megkérte a kezét, majd gyűrűt húzott az ujjára.

– Ezt az ünnepélyes pillanatot választottam, hogy kimutassam irántad érzett szerelmemet. Olyan régóta szeretlek, és veled akarok lenni egész hátralévő életemben – mondta a fiú. Mirela Ciorba igent mondott, a jelenlévők pedig tapsoltak. A lány virágcsokrot is kapott.

– Nagyon meg vagyok hatva, boldog vagyok, egyáltalán nem számítottam erre a lánykérésre, az iskola udvarán. Nagyon kellemes meglepetés volt. A törvény nem teszi lehetővé, hogy ugyanott dolgozzunk, de remélem, sikerül majd Kolozsváron elhelyezkednem, meglátjuk, mi lesz még két év múlva – nyilatkozta később az újdonsült menyasszony.

Florin Pop szombaton tölti be a 23. életévét, hat éve ismeri Mirelát, öt éve járnak együtt. A lány mellette volt, amikor felvételizett a rendőriskolába, éppúgy, ahogyan most ő is elkísérte szerelmét az eskütételre.

Florin tavaly végezte el a rendőrakadémiát, jelenleg a kolozsvári reptéren dolgozik, a közlekedési rendőrség kötelékében. Az esküvőt tervei szerint jövőre vagy 2018-ban tartják majd. Adrian Marian, a rendőrakadémia főparancsnoka azt mondta, az iskolaudvaron történt nyilvános lánykérés az első ilyen esemény volt az intézet történetében.