TIFF.23: kutyás felvonulás a Dogman vetítésén

A Dogman – A kutyák ura című Luc Besson thrillert június 14-től, péntektől játsszák a romániai mozik – tájékoztatott közleményében a Transilvania Film.

A hűségről és a bosszúról szóló film a fiatal amerikai generáció sztárjait (Caleb Landry Jones - Get Out, Three Billboards Outside Ebbing Missouri, Nitram, Jojo T. Gibbs - Twenties, Fresh) és több mint harminc, kifejezetten a forgatásra kiképzett kutyát sorakoztat fel. 

A megnyitón részt vesz Jojo T. Gibbs színésznő is, a filmfesztivál egyik idei díszmeghívottja. A fesztivál szervezői kutyás felvonulással is készülnek, először Romániában a négylábúak is vörös szőnyegen vonulnak végig. 

A történet szerint Douglas kiskora óta nem találja a helyét a világban és a társadalomban, ezért az emberek helyett a kutyákhoz fordul. Feltétel nélküli rajongása a négylábúak iránt egy sajátos élet kialakítását eredményezi: csak bennük bízik, csak velük érzi magát biztonságban. Emiatt a számkivetett férfi a kutyái segítségével sajátosan értelmezi a törvényeket is. Ha kell, a hozzá hasonló elesettek védelmezőjeként lép fel, szembeszállva akár a maffiával is. Nem retten vissza a kegyetlen erőszaktól sem – főleg, ha a bosszú vezérli.