Tetten értek Kolozsváron egy drogkereskedőt a rendőrök: több kiló kábítószert elkoboztak

A rendőrök és ügyészek több mint 21 kilogramm drogot koboztak el Kolozsváron hétfőn, egy kábítószer eladásán tetten ért személytől – tájékoztatott kedden a Román Rendőrség.

A közlemény szerint a marosvásárhelyi rendőrség szervezett bűnözés elleni osztálya a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) ügyészeivel közösen göngyölítették fel az ügyet, majd hétfőn, július 22-én végrehajtott akcióban tetten érték a gyanúsítottat, amikor megközelítőleg egy kilogramm, kristályként ismert nagy kockázatú kábítószert (3-CMC) próbált eladni Kolozsváron. A tettenérést követő házkutatás során a hatóságok további 16,5 kilogramm kannabiszt és körülbelül 3,8 kilogramm kristályt fedeztek fel és koboztak el. Emellett lefoglaltak egy aprítógépet és egy precíziós mérleget, valamint kábítószerek nyomait viselő tárgyakat, és más, bizonyítékként felhasználható eszközöket – olvasható a DIICOT közleményében.

A marosvásárhelyi DIICOT-ügyészek elrendelték a gyanúsított őrizetbe vételét, és július 23-án, kedden indítványozták a marosvásárhelyi törvényszéken az előzetes letartóztatásba helyezését. A tettenérési akció a kolozsvári rendőrség és a Kolozs megyei csendőrség munkatársainak közreműködésével zajlott.

Borítókép: diicot.ro

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

az év első hat hónapjában, az ezekben okozott kár összege több mint 155 millió lejre rúg – nyilatkozta vasárnap a Román Rendőrség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló osztályának vezetője.
Közhír