Teszári Zoltán cége vásárolja meg a Telekom Romaniát

Erdélyi magyar üzletember, Teszári Zoltán cége vásárolja meg a Telekom Romániát - közölte a Digi Romania.

A bukaresti értéktőzsdén (BVB) közzétett tájékoztatás értelmében elvi megállapodás született arról, hogy a Telekom Romania Mobile Communications SA részvényeinek 99,9999994 százaléka a West Network Invest SRL tulajdonába kerül. 

A West Network Invest egy befektetési cég, melynek többségi tulajdonosa a Digi Romania.

A tranzakciót jóvá kell hagynia a bukaresti versenyhivatalnak. Az elvi megegyezés értelmében a Telekom Romania a tulajdonosváltást követően is megőrzi arculatát, önálló vállalatként lesz jelen a piacon - írta az economedia.ro.

A Telekom Romania Mobile Communications többségi tulajdonosa a görög Hellenic Telecommunications Organization. A vállalat a negyedik legnagyobb szereplő a romániai telekommunikációs piacon, ügyfeleinek száma 4 millió körül van. 2022-ben a Telekom Romania 1,378 milliárd lej árbevétel mellett 558 millió lej veszteséggel zárta az évet.

A telefonos- és internetszolgáltatásokat nyújtó, valamint több televízió- és rádiócsatornát működtető Digi a legnagyobb telekommunikációs cég Romániában. A cégnek Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában és Belgiumban is vannak érdekeltségei. 

A Digi Romania alapítója és többségi tulajdonosa a nagyváradi Teszári Zoltán.   

(Fotó: Tészári Zoltán FB-profilja)