Tecău és Rojer nem jutott ki az ATP-vb-re

Tecău és Rojer nem jutott ki az ATP-vb-re
A holland Jean-Julien Rojer és Horia Tecău alkotta férfi páros nem jutott ki a londoni ATP-vb-re, miután a nyolcaddöntőben kikapott a Párizs-Bercyben rendezett keménypályás 3 748 925 euró összdíjazású tenisztornán.

Tecăuék negyedik kiemeltként erőnyerőnek számítottak a francia fővárosban, de a következő fordulóban döntő rövidítésben, 2:6, 6:3, 10–7 arányban kikaptak az amerikai Nicholas Monroe, Jack Sock kettőstől. A mérkőzés mindössze 61 percet tartott.

A román érdekeltségű duó tavaly nyert Londonban, de így nem védheti meg a címét. Rojeréknek legalább a negyeddöntőbe kellett volna jutniuk, de így nem előzik meg a rangsorban nyolcadik helyen álló, előttük 205 ponttal vezető Treat Huey, Max Mirnyij (Fülöp-szigeteki, fehérorosz) párost.

Tecău és Rojer szerényebb idényt zár, amelyet sérülések is okoztak, meg az, hogy más társakkal is szerepeltek idén a riói olimpia környékén. Összesen 17 tornán indultak 2016-ban, Tecău azonban öt tornán Florin Mergea oldalán szerepelt, párosuk egyebek között olimpiai ezüstérmes lett.

A holland, román duó 14 470 euróval és 90 világranglistaponttal vigasztalódhat.