Szünetel az ügyfélfogadás a belügy hivatalaiban május 1. és 6. között

Hétfőn, azaz ma és kedden a szokásos program szerint fogadják az ügyfeleket a belügyminisztérium járművezetői jogosítványokat, forgalmi engedélyeket, útleveleket és személyi igazolványokat kiállító hivatalai – közölte vasárnap a szaktárca. Az Agerpres hírügynökség tájékoztatása szerint május 1. és 6. között szünetel az ügyfélfogadás ezekben a hivatalokban.

A közleményben azt tanácsolják az érintetteknek, hogy a gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó és járműbejegyzési hivatal (DRPCIV) honlapján előre foglaljanak időpontot. A jogosítvány, a forgalmi engedély, az ideiglenes forgalmi engedély vagy a rendszámtábla kiadási díja online is befizethető. Ugyanakkor a jogosítványuk megszerzésére készülő személyek a belügyminisztérium honlapján található alkalmazás segítségével ellenőrizhetik elméleti tudásukat.

Útlevélkérelem benyújtásához szintén online lehet időpontot kérni. A különböző engedélyek és bizonylatok kérvényezéséhez szükséges személyi dokumentumokról és befizetendő összegekről is az illetékes hivatalok honlapjain lehet tájékozódni.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Júniustól kezdődően azok a állampolgárok, akik elvesztették gépkocsivezetői jogosítványukat, vagy az okmányuk megsérült, közvetlenül a http://dgpci.mai.gov.ro internetes oldalon elérhető online szolgáltatáson keresztül igényelhetnek másolatot, és nem kell személyesen megjelenniük az ügyfélszolgálatnál. Az Agerpres hírügynökség közölte: a rendőrség szombaton kiadott közleménye szerint az online ügyintézés elsődleges feltétele a felhasználói fiók megnyitása a http://dgpci.mai.gov.ro oldalon.

Közhír