Szülőföldön magyarul – 149 ezer igénylés érkezett

Szülőföldön magyarul – 149 ezer igénylés érkezett
Befejeződött a digitális rögzítése a Szülőföldön magyarul támogatásra érkezett kérvényeknek – derül ki a Szülőföldön magyarul pályázati iroda közleményéből. Az irat szerint összesen 149 061 igénylést rögzítettek, amelyből 1843 hallgatói, és 147 218 nevelési, oktatási igénylés.

A hiányos igénylések száma 1132, a leggyakoribb hiány – akárcsak az előző években – a szülő érvénytelen, vagy hiányzó személyazonossági igazolványa.

A közlemény szerint a hiánypótlás időszaka következik: a jövő hét folyamán útra kelnek a hiánypótlás-felszólítások, amelyekre a kézhezvételtől számított 15 napon belül be kell küldeni a kért dokumentumot. Amennyiben a hiány nem pótlódik, az igénylés elutasításra kerül.

Az iroda egyben felkéri az érintetteket, hogy a levelet figyelmesen olvassák el, és csak a kért dokumentumokat postázzák, a borítékra pedig írják rá: hiánypótlás.

Amennyiben nem érthető vagy nem egyértelmű valami az igénylő számára, úgy e-mailben vagy telefonon, (info@szulofoldonmagyarul.ro illetve 0266-244 450) vagy a szulofoldonmagyarul.ro honlapon a fordulhatnak az irodához.

varosnapokHirdetés