SZÁZEZER FORINTRA EMELIK AZ OKTATÁSI-NEVELÉSI TÁMOGATÁST

SZÁZEZER FORINTRA EMELIK AZ OKTATÁSI-NEVELÉSI TÁMOGATÁST
Ma az erdélyi szórványközösségeket szolgáló iskolabusz-hálózatról tartott kolozsvári sajtótájékoztatón Panyi Miklós, a miniszterelnökség stratégiai államtitkára bejelentette: a magyar kormány a 2023–2024-es tanévben magyar nyelven tanuló diákok számára elérhető oktatási-nevelési támogatást 100 ezer forintra emeli.

Mint ismeretes, közoktatás különböző szintjein – magyar nyelven tanuló diákok eddig 22 500 forint értékű támogatást kaptak.

A magyar kormány döntése értelmében, a kárpátaljai magyar közösség volt az első a kárpát-medencei kisebbségek között, akik már meg is kapták idén januárban a bruttó százezer forintra megemelt oktatási-nevelési támogatást – mondta el az államtitkár. Mint mondta, hasonló nagyságrendű összegre számíthatnak az erdélyi magyar családok magyar óvodákban, iskolákban tanuló gyermekei, valamint felsőoktatási intézményben alap vagy magiszteri tanulmányaikat egészben vagy részben magyar nyelven folytató hallgatók is. Az államtitkár közlése szerint, a támogatás összege az egész Kárpát-medencében egységes lesz, csak a különböző adózási szinteken lehetnek eltérések.