Szárazföldi haderőket ünnepelnek hétfőn

Szárazföldi haderőket ünnepelnek hétfőn
A Gemina 4. gyalogsági alakulathoz tartozó katonai és civil alkalmazottak hétfőn, április 23-án ünneplik 9 –17 óra között a szárazföldi haderők napját, a városi és megyei önkormányzatok vezetőinek jelenlétében.

Hétfőn délelőtt 9-12 óra között a Györgyfalvi negyedi ortodox katonai templomban tartanak katonai és vallásos ceremóniát, amelyen Kolozsvár, Máramaros és Szilágy megye metropolitája felszenteli a templom szentképét. Délelőtt 10-17 óra között a Sétatéren, a Kaszinó környékén több programot is szerveznek, 10-14 óra között műszaki, fegyveres és katonai eszközök kiállítása – páncélozott szárazföldön és vizen egyaránt közlekedő katonai gépkocsikkal, bombavetőkkel, harckocsikkal, ágyukkkal, gyalogsági fegyverekkel, távközlési és informatikai, hegymászó és ejtőernyőkhöz széksges berendezésekkkel, különböző gépkocsikkal – lesz látható.  

Hétfőn délelőtt 11-14 óra között elemista gyerekeknek rendeznek versenyeket (rajzversenyt és sportversenyeket)  #WeAreNATO  elnevezéssel, de a katonai filmeket is vetítenek, illetve a katonaság birtokában levő fényképekből nyílik kiállítás, de lesznek gyakorlati készségeket tesztelő versenyek is. Az eseményen fellép a  Puck Bábszínház is. Délben 12.30-14 óra között a sétatéri pavilonban katonazenét hallgathatunk. Kora délután 14.00-14.50 között a sétatéri kaszinóban, a Gemina 4. Gyalogsági alakulat tábornoka, Virgil-Ovidiu Pop  tart megbeszélést a katonákkal, amelyre hivatalosak a városi és megyei vezetők is.

Délután 14.50-15.15 óra között  a sétatéri tó és a kaszinó környékén a Vladeasa Alakulat és a Mihai Viteazul speciális alakult tart bemutató tevékenységet. 15.15-15.40 között újra katonazene szól a pavilonban, 15.45-17 óra között pedig nép- és könnyűzenei énekesek lépnek fel.