Szamosújvári részvétel az Autizmusért futunk egynapos maratonon

Szamosújvári részvétel az Autizmusért futunk egynapos maratonon
A múlt hétvégén nem kevesebb mint 150 résztvevő tisztelte meg az országos Autizmusért futunk karitatív krosszversenyt, amely igazán próbára tette a merész vállalkozókat, hiszen egész napos kitartást igénylő rendezvényről volt szó.

ERKEDI CSABA

Eredetileg a hosszú futamot Konstancán rendezték volna, de a koronavírus-járvány miatt mindenki saját városában futott. Így tett a szamosújvári Vicenţiu Hossu (a képen) is, aki nem éppen 24 óra leforgása alatt 126,6 kilométert futott. Szombaton délelőtt 10 órakor állt rajthoz a sétatéri stadion gondozatlan, valósággal zöld gyepszőnyeggel ellátott futópályáján, ahol több mint száz kilométert darált le, majd a városszéli Kakasvár lakónegyed utcáin fejezte be az igazán fárasztó és kiváló fizikai erőnlétet igénylő hosszú futamot. Amikor célba ért vasárnap, hajnali 5 óra volt, közben jobb térde felmondta a szolgálatot. Természetesen egy-két percre leállt, a rövid szünetekben vizet és szendvicset szolgáltattak neki segítői. Valóságos hősként fogadta az a néhány szurkoló, aki végigkísérte a hajrában. Bizonyára, ha nem lett volna a vírus miatti tilalom, még többen biztatták volna. Teljesítménye figyelemreméltó, hiszen országos szinten a 150 résztvevőből a 29. helyen végzett.

Vicenţiu Hossu igazi sportember, több helybeli atlétikai verseny szervezője, a foci lelkes támogatója és a szamosújvári galambász egyesület elnöke, több országos díj tulajdonosa.

Borítókép: A megtett táv utolsó harmadát sérülten teljesítette Vicenţiu Hossu – FOTÓ: FACEBOOK