Sporthírek röviden a nagyvilágból

Sporthírek röviden a nagyvilágból

CÍMVÉDÉS TŐRBEN

A hétvégén rendezték az ifjúsági (U23-as) egyéni és csapat országos női és férfi tőrbajnokságot, az eseménynek az Ilfov megyei Izvorani adott otthont. A Kolozsvári Universitatea Sportklub sportolói megvédték címüket a csapatversenyben, egyéniben pedig bronzéremmel térhettek haza – közölte az egyesület honlapja. A Balogh Boldizsár, Bartók Alpár, Bogdan Dascălu és Sebastian Flucuş összetételű férfi csapat 2016 után most sem talált legyőzőre, Habala Péter Pál tanítványai a döntőben a Bukaresti Steauát 45–38-ra győzték le. A bronzérem a Ploieşti-i ISK-nak jutott. Egyéniben viszont nem jött össze a címvédés Dascălunak, a kolozsvári vívó a steauás Cristian Cândescu ellen 15–12-re veszített az elődöntőben. A vetélkedőn 21 sportoló vett részt hat csapat képviseletében. A bajnoki cím a szatmárnémeti Bodo Benjáminnak (Temesvári Poli ESK) jutott, aki a döntőben 15–2-re győzte le Cândescut (a negyeddöntőben Flucuşt verte 15–9-re, majd az elődöntőben egy másik steuáson, Alexandru Pârván jutott túl). A bronzérmet Dascălunak és Pârvának a nyakába akasztották.

U FC: GÓLZÁPORRAL HANGOLTAK A BAJNOKIRA

A negyedosztályú Kolozsvári U FC labdarúgói hétfőn sem pihentek, barátságos mérkőzést játszottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem csapata ellen. Marius Popescu és Szilágyi Zsolt tanítványai 6–2 (4–2) arányban győztek a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban rendezett találkozón, amelyen a szenegáli Baba Seck mesterhármast jegyzett, a többi U-s találaton pedig Brian Lemac, Rareş Takacs és Adrian Pintea osztozott.

A kezdőcsapat: Pop – Budăcan, Morar, Irimie, Hâmpea – Fodor, Fizeşan – Takacs, Haţiegan, Salcău – Lemac; a mérkőzés során a keret többi tagja is pályára lépett.

Szombaton 15 órai kezdettel a Dan Anca Sportbázison bajnoki mérkőzésen az U FC a Szászfenesi Egyesüléssel játszik a 20. fordulóban, pályaválasztónak viszont az utóbbi számít (eredetileg Szászfenesen kellett volna játszani az összecsapást). A kolozsváriak 49 ponttal (16 győzelem, egy döntetlen) állnak az élen a IV. ligában, öt pont az előnyük a második helyezett Szamosújvári Atletic Olimpiával szemben, úgy hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

MEGHALT A PÓRUL JÁRT SAO PAULO-SZURKOLÓ

Meghalt egy brazil futballszurkoló, aki vasárnap leesett a Sao Pauló-i Morumbi Stadion tribünjéről. A 23 éves Bruno Pereira da Silva társaival egy olyan lelátóra akart átugrani, ahonnan jobban látta volna a Sao Paulo-Corinthians bajnoki mérkőzést, ám 25 méteres magasságból kiesett a parkolóba, és a kórházba szállítás során belehalt fejsérüléseibe. Barátai szerint Silva először járt labdarúgómeccsen.

BERKI MINDENT FELÁLDOZ TOKIÓÉRT

Mindent a 2020-as tokiói olimpiának rendel alá Berki Krisztián, aki a hétvégén Dohában nyert torna Világkupaversenyt. A lólengés olimpiai, világ- és Európa-bajnoka az m1 aktuális csatornán hétfő este elmondta, elsősorban azért utazott el a melbourne-i, a baki, majd a dohai Világkupa-viadalra, hogy megismerje a helyszíneket, ugyanis jövőre is ezeken rendezik majd azokat a Vk-versenyeket, amelyekről az új szabályok szerint ki lehet jutni az olimpiára. Hozzátette, természetesen nagyon örül neki, hogy Melbourne-ben és Dohában is győzött – Bakıban pedig második lett –, de leginkább azzal elégedett, hogy egymást követő kilencedik nemzetközi megmérettetésén is sikerült megcsinálnia a gyakorlatát. Az UTE 32 éves tornásza elmondta, a legerősebb, 7,0 kiinduló pontszámú gyakorlatát – a Berki-elemmel együtt – edzéseken már gyakorolják, ugyanakkor várhatóan csak az októberben, Montrealban esedékes világbajnokságon „vetik majd be”. Azaz áprilisban, a kolozsvári Európa-bajnokságon még inkább a Vk-versenyeken bemutatott gyakorlatával állhat a szerhez.Az ötkarikás álmokat illetően Berki Krisztián kijelentette, az első és legfontosabb a kvóta megszerzése, de nagyon szeretné, hogy újra átélje azt az érzést, amelyet 2012-ben Londonban. Éppen ezért a következő éveket teljes egészében a sikeres felkészülésnek szenteli.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei