Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

OTTHON TARTOTTA A HÁROM PONTOT AZ EIBAR

Az Eibar hazai pályán két góllal győzött csütörtökön a Las Palmas ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában.

Eredmények: • Eibar–Las Palmas 3–1 • FC Valencia–Celta Vigo 3–2. A tabellán: 1. Real Madrid 71 pont/29 mérkőzés, 2. Barcelona 69/30, 3. Atlético Madrid 61/30, 4. FC Sevilla 58/30, 5. FC Villarreal 51/30, 6. Athletic Bilbao 50/30, …, 8. Eibar 47/30, …, 10. Celta Vigo 41/29, …, 12. Valencia 36/30, 13. Las Palmas 35/30.

KOSÁRLABDA: RÁJÁTSZÁSOK IDEJE

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának végeztével a szakszövetség közzétette a negyeddöntők menetrendjét. A Kolozsvári U-BT hétfőn 19 órakor és szerdán 20 órakor (mindkettő élőben követhető a DigiSport3 tévéadón)  mérkőzik meg a Krajovai U MSC-vel a Horia Demian Sportcsarnokban.

A negyeddöntő további műsora, kedden, április 11-én: • Bukaresti Steaua–Piteşti-i BCMU (18 óra) • Nagyváradi MSC ESK–Temesvári KK (20 óra). Szerdán, április 12-én: • Nagyszeben ESK–Marosvásárhelyi Maros KK (18 óra). Csütörtökön, április 13-án: • Steaua–Piteşti (20 óra) • Nagyvárad–Temesvár (18 óra). Pénteken, április 14-én: • Nagyszeben–Maros (18 óra). A párharcok három győzelemig tartanak. A harmadik és esetleges negyedik találkozót felcserélt pályaválasztóval április 18. és 22. között bonyolítják le. Az esetleges ötödik meccset április 24. és 25. között rendezik.

A negyeddöntők mindegyik találkozóját élőben közvetíti valamelyik DigiSport tévéadó.

SÚLYMELÉS: EB-ÉREMGYŰJTÉS SPLITBEN, ROMÁNIA ÚJABB KILENC ÉRME

A horvátországi Splitben rendezett súlyemelő Európa-bajnokságon jelentősen bővült a román küldöttség medálgyűjteménye: az utóbbi napokban a sportolók 5 arany-, továbbá két-két ezüst- és bronzérmet szereztek.

A legszorgalmasabb Loredana Toma volt, aki a 63 kg-osoknál a szakítást (100 kilóval), a lökést (126 kilóval), s így természetesen az összetett versenyt is (226 kg) megnyerte.

A súlycsoport másik román versenyzője Florina Sorina Hulpan két negyedik (szakításban és összetettben) és egy ötödik helyezéssel (lökésben) zárt.

A férfiak küzdelmében Dumitru Captari és Răzvan Martin vitézkedett a 77 kg-os súlycsoportban. Szakításban Captari második lett (160 kg), Martin pedig harmadik (158 kg). Lökésben Captari diadalmaskodott (200 kg), Martin pedig ismét a dobogó legalsó fokára kapaszkodhatott fel (190 kg). Összetettben az első két hely lett a román súlyemelőké Captari (360 kg) Martin (348 kg) sorrendben.

Románia így 17 éremnél tart Splitben (6–4–7 leosztásban).

DAKAR-RALI: PERUBÓL INDUL A 2018-AS VERSENY

Marad Dél-Amerikában, de Paraguay helyett Peruból indul a 2018-as Dakar-rali, a nemzetközi autós-motoros versenyek egyik leghíresebbike, amelyet egy évtizede helyeztek át erre a kontinensre Afrikából. A szervezők bejelentése szerint a jövő év január 4-én kezdődő viadal rajthelye a főváros, Lima lesz, majd a száguldás Bolíviában folytatódik, a zárószakasznak pedig Argentína ad otthont, január 20-i, córdobai befutóval. A világ leghosszabb és legnehezebb terepversenyeként számon tartott Dakar-rali négy évtizede startolt el először, de immár tizedik alkalommal teljesíti a mezőny a távot dél-amerikai terepen. A 2016-os viadal nyitó állomása eredendően Peru lett volna, ám a rendkívül mostoha időjárás, az életveszélyes esőzések és áradások miatt Paraguayba helyezték át a rajtot. Peru eddig kétszer volt társházigazdája a Dakar-ralinak: 2012-ben Limában értek célba a résztvevők, 2013-ban pedig a rajt színhelye volt a főváros.

DÉSI KISLÁNY AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN

Kolozsvárott rendezték az országos iskolai olimpia megyei döntőjét, amelyen az asztalitenisz sportág legjobbjai vettek részt. Közöttük találtuk a dési Constantin Brâncuşi Technológiai Líceum képviselőit is. Egyikük közülük, Maria-Daria Doboş várakozáson felül szerepelt és továbbjutott az asztalitenisz országos döntőbe. Szép siker, amiért dicséret illeti, de szólnunk kell Gáll Ferenc edző hozzájárulásáról is. Az országos szakaszt április 28. és 30. közötti időszakban rendezi a tanügy-minisztérium Konstancán. Désen jelenleg Dezső Attila edző irányítja a helyi pingpongtevékenységet. (erkedi)

DÖNTŐBEN A DÉSI LAPI MINIRÖPLABDÁZÓI

Elkezdődött a finalék időszaka a Dési LAPI röplabdázóinak. Legelőször a legkisebb fiuk, a miniröplabdázók érdekeltek az országos bajnokság döntő tornáján. A Szamos-parti diákok Balázsfalván harcolnak az elsőségért az ország legjobb hasonló korú hét csapatával együtt. A désiek az I-es csoportba vannak beosztva a Bukaresti Mihai I., a Marosújvári ISK és a Buzăui ISK együtteseivel együtt. A Küküllő-menti kisváros sportcsarnokában rendezett torna első találkozóján a LAPI 3:2 arányban kikapott a buzăui  gárdától, majd 3:1-re nyert a marosújvári alakulattal szemben. E hétvégén a továbbjutást jelentő utolsó csoportbeli összecsapáson a désiek a bukaresti Mihai I. (volt Rapid) csapatával mérkőznek. A LAPI képviselői legközelebb a reménységek korosztályában harcolnak az országos elsőségért. A döntő tornát május 1. és 5. között bonyolítják le. (erkedi)