Sporthírek röviden

FORMA–1: ELHALASZTJÁK AZ AZERI NAGYDÍJAT IS

A június elejére kiírt Forma–1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat is elhalasztják a koronavírus-járvány terjedése miatt. A június 7-re tervezett bakui versenyt megelőző összes GP-t halasztani vagy törölni kellett az F1-et irányító Liberty Mediának és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA). Az idei szezon így még el sem kezdődött, Ausztráliába ugyan elutaztak a csapatok, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. A bahreini, a vietnámi, a kínai, valamint a holland, spanyol és monacói futamot biztosan nem rendezik meg az eredetileg tervezett időpontokban, a Monte-Carlói Nagydíjat teljesen törölték. Azerbajdzsán után június közepén Franciaországba, június végén Kanadába látogatna el a Forma–1-es mezőny, de a világjárvány miatt ezeknek a futamoknak is kérdéses a megrendezése. Európában Franciaország a fertőzéstől leginkább sújtott államok között van, és szigorú intézkedések vannak érvényben, míg Kanada lezárta határait. A Forma–1 irányítói arról már döntöttek, hogy az augusztusra tervezett nyári szünetet nem tartják meg, abban az időszakban próbálnak majd bepótolni versenyeket a korábbról elhalasztottak közül. A Magyar Nagydíjat a tervek szerint augusztus 2-án rendezik.

AZ UEFA ELHALASZTOTTA A BAJNOKOK LIGÁJA ÉS AZ EURÓPA LIGA DÖNTŐJÉT

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elhalasztotta a férfi és a női Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga döntőjét a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA hétfőn hivatalos honlapján közölte, hogy mindhárom finálénak új időpontot keresnek. A találkozókat májusban rendezték volna, az új időpontokról viszont még nem született döntés. A BL-ben március 11-én, az EL-ben pedig másnap rendezték az utolsó meccseket a felfüggesztést megelőzően, mindkét sorozat a nyolcaddöntőnél jár. A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa Liga idénybeli utolsó meccsét pedig Gdanskban játsszák.

LA LIGA: NEM FOLYTATJÁK A BAJNOKSÁGOT A JÖVŐ HÉT VÉGÉN

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) és a La Liga megállapodott az összes spanyol bajnokság határozatlan időre történő felfüggesztéséről. Az újraindítás időpontjáról a kormány tanácsa alapján döntenek majd az illetékesek – áll az RFEF hivatalos honlapján megjelent közleményében. A La Liga eddig érvényben lévő határozata szerint a spanyol élvonal küzdelmeit két forduló erejéig függesztették fel a koronavírus-járvány terjedése miatt, a legfrissebb döntés azonban úgy szól, hogy az összes szervezett bajnokság – így a férfi első és másodosztály, valamint a női Primera División is – határozatlan időre szünetel. Az RFEF közleménye megjegyzi, a versenysorozatok akkor folytatódhatnak, ha a mérkőzések megrendezése nem jár egészségügyi kockázattal. Az újraindítás dátumáról a spanyol kormány tanácsa alapján döntenek majd, de hogy erre mikor kerülhet sor, egyelőre megtippelni sem lehet.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei