Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

JÉGKORONG ERSTE LIGA: OTTHON SZERZETT ELŐNYT A CSÍKSZEREDAI SPORTKLUB A NEGYEDDÖNTŐBEN

A Csíkszeredai Sportklub saját közönsége előtt 3–1-re legyőzte a Debreceni EAC csapatát csütörtökön, ezzel 2–1-re vezet a jégkorong Erste Liga negyeddöntős párharcában.

Az Újpest hazai pályán 5–2-re legyőzte a Dunaújvárosi Acélbikákat, ezzel 4–0-ra megnyerte párharcukat. A középszakaszt az Acélbikák a felsőház második helyén zárta, így az ott elsőként végzett Ferencváros után választhatott ellenfelet, és az alsóházban másodikként végzett fővárosi együttes mellett tette le a voksát.

Erste Liga, negyeddöntő, 3. mérkőzés: • Csíkszeredai Sportklub–Debreceni EAC 3–1 (1–0, 2–1, 0–0) – az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása 2–1 a Csíkszeredai Sportklub javára. 4. mérkőzés: • Újpesti TE–Dunaújvárosi Acélbikák 5–2 (2–0, 2–2, 1–0) – a párharcot 4–0-ra az Újpest nyerte.

A romániai bajnokságban a Bukaresti Steaua vesztesen hagyta el a hazai pályán, azaz Kézdivásárhelyen játszott mérkőzését a Galaci MSC ellenében.

Eredmény: • Buk. Steaua–Galaci MSC 4–6 (0–2, 3–1, 1–3). Az állás: 1. Galac 73 pont/26 mérkőzés, 2. Csíkszereda 67/28, 3. Gyergyói HK 61/30, 4. Brassói Korona MSC 50/24, 5. Steaua 31/27, 6. Sapientia U23 21/33, 7. Buk. Sportul Studenţesc 0/34.

KORONAVÍRUS: MÁJUSRA HALASZTJÁK A NŐI VÍZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNÁT

A koronavírus veszélye miatt májusra halasztják a női olimpiai vízilabda selejtezőtornát, amelyet jövő vasárnaptól rendeztek volna meg az olaszországi Triesztben. A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) csütörtöki tájékoztatása szerint május 17. és 24. között ugyanúgy Trieszt lenne a házigazda, azonban egy hónappal a viadal előtt az illetékesek felülvizsgálják a helyzetet, és ha a körülmények ezt nem teszik lehetővé, akkor másik rendezőt keresnek. A tervet még a FINA legfőbb vezetésének jóvá kell hagynia. A tornán az Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott is érdekelt, Bíró Attila együttese Görögországgal, Kazahsztánnal, Izraellel és Új-Zélanddal szerepel egy csoportban. A másik csoportban Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Franciaország és Üzbegisztán kapott helyet, a tornáról az első két csapat harcolja ki utolsóként a tokiói kvótát.

U NTT DATA: 61 PERC A PÁLYÁN

A női röplabda A1-osztály alapszakaszának 22., utolsó fordulójában a Kolozsvári U NTT rövid látogatást tett a fővárosba, ahol mindössze 61 perc alatt súlyos vereséget szenvedett a Bukaresti Dinamótól. A végeredmény 3:0 (10, 19, 19) volt a házigazdák javára. A Luminiţa Trombiţaş edzette kolozsváriak legjobbja Angela Ioana Vodă volt 13 ponttal.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport

TENISZ: ŢIG MENETEL HUAHINBEN

Elődöntőbe jutott a 25 esztendős Patricia Maria Ţig (105. a világranglistán) a thaiföldi Huahinben rendezett, 275 ezer dollár összdíjazású, keménypályás tornán, miután sorozatban harmadik kínai ellenfelét is legyőzte.

Sport
Sport
Sport
Sport