Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

JÉGKORONG ERSTE LIGA: CSÍKSZEREDAI SIKER A FELSŐHÁZI NYITÁNYON

A Csíkszeredai Sportklub 3–0-ra legyőzte a vendég Brassót a jégkorong Erste Liga középszakaszának felsőházi nyitómérkőzésén, csütörtökön.

Eredmény, Erste Liga, középszakasz, felsőház: • Csíkszeredai Sportklub–Brassói Korona 3–0 (1–0, 2–0, 0–0). A tabellán: 1. Csíkszereda 6 pont/1 mérkőzés (3–0), 2. Ferencvárosi Torna Club-Telekom 6/0 (0–0), 3. Korona 2/1, 4. Újpesti TE 1/0, 5. Debreceni EAC 0/0.

Az alapszakasz eredményei alapján a felsőház öt együttese 6, 3, 2, 1, illetve 0 ponttal kezdte meg a középszakaszt. Mindegyik csapat bejutott már a negyeddöntőbe, hozzájuk csatlakozik majd az alsóház hat együtteséből a legjobb három.

A Székesfehérvári Fehérvári Titánok csapata egygólos mérkőzésen legyőzte a vendég Dunaújvárosi Acélbikákat az alsóházban.

Eredmények, középszakasz, alsóház: • Székesfehérvári Fehérvári Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 1–0 (0–0, 0–0, 1–0) • Hokiklub Budapest–EV Vienna Capitals II. (osztrák) 3–1 (0–0, 0–1, 3–0). Az állás: 1. Titánok 9 pont/1 mérkőzés, 2. Gyergyói HK 4/0, 3. Hokiklub Budapest 3/1, 4. Acélbikák 2/1, 5. Vienna Capitals II. 1/1, 6. Schiller-Vasas HC 0/0.

Az alapszakasz eredményei alapján az alsóház hat együttese 6, 4, 2, 1, 0 és 0 ponttal kezdte meg a középszakaszt.

CFR 1907: KÖLCSÖNADTÁK TAMBÉT; LEGYŐZTÉK TRENCSÉNT IS

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata egy évre kölcsönadta kameruni csatárát, Robert Ndip Tambét a moldáv Sheriff Tiraszpol együttesének – közölte az egyesület honlapja (www.cfr1907.ro). A tavaly nyáron a török Adana Demirsportól érkezett támadó 10 mérkőzésen játszott a vasutasoknál az elmúlt idényben, s két gólt lőtt. A Román Kupa tizenhatoddöntőjében a Târgoviştei Chindia ellen elért találata a csapat továbbjutását biztosította be a sorozatban.

A törökországi edzőtáborban negyedik, utolsó előkészületi mérkőzését is megnyerte a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgó bajnokcsapata: 4–2 (3–0) arányban jobbnak bizonyultak a szlovákiai Trencsén/Trencin együttesénél. A gólok sorát ezúttal George Ţucudean kezdte, már a 9. percben betalált (1–0). A francia–algériai Billel Omrani büntetőből növelte a vasutasok előnyét (2–0), majd Ciprian Deac is betalált szünet előtt (3–0). Fordulás után Trencsén szépített Roguljic révén (3–1), de az argentin Juan Emmanuel Cúlio is 11-est értékesített, s visszaállította a háromgólos különbséget (4–1). A hajrában a szlovákiai gárdának még futotta egy szépítőgólra, így lett 4–2 a végeredmény. A CFR 1907 mérlege az előkészületi mérkőzéseken 3 győzelem és egy döntetlen.

Antonio Conceicao csapata: Arlauskis – Manea, Lang Ádám, Vinícius, Camora, Djokovics, Bordeianu, Deac, Păun, Ţucudean, Omrani; cserék: Mureşan, Peteleu, Cúlio, Ioniţă II., Costache, Petrilă, Hoban, Males, Ganea, Potra, Ionuţ Rus.

U FC: BARÁTSÁGOS MECCS TORDÁVAL

Első idei előkészületi mérkőzésén a másodosztályú Kolozsvári U FC labdarúgócsapata a kolozsvári Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportpark szintetikus pályáján szombaton 13 órai kezdettel a III. liga ötödik csoportjában szereplő Tordai Üveg Aranyos együttesét fogadja. Ez az egyetlen barátságos mérkőzés az egyetemistáknak a január 28. és február 9. között esedékes törökországi edzőtáborozás előtt.

PÓTLÁS A LIGUE 1-BEN

A francia labdarúgó pontvadászatban a 20. fordulóból elhalasztott mérkőzést pótoltak.

Eredmény: • Nimes–Angers 3–1. Az állás: 1. Paris Saint-Germain 53 pont/19 mérkőzés, 2. OSC Lille 40/21, 3. Olympique Lyon 37/21, 4. Saint-Étienne 36/21, 5. Strasbourg 32/21 (37–25), 6. Montpellier 32/20 (26–16), …, 10. Nimes 29/21, …, 15. Angers 15/21.

KETTŐVEL VERTE A SEVILLA A BARCELONÁT

Az FC Sevilla 2–0-ra diadalmaskodott az elmúlt négy kiírásban győztes vendég FC Barcelonával szemben a labdarúgó spanyol Király Kupa negyeddöntőjének szerdai első mérkőzésén. Az 58. percben Pablo Sarabia, majd a 76. percben Wissam Ben Yedder talált be a címvédő kapujába. A Barcelona nem nevezte a mérkőzésre Lionel Messit, bemutatkozott viszont Kevin-Prince Boateng, aki kezdőként 63 percet töltött a pályán. Tavaly áprilisban ez a két csapat játszotta a döntőt, akkor 5–0-s katalán siker született.

A Real Madrid 4–2-re legyőzte a vendég Gironát a labdarúgó spanyol Király Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén csütörtökön. A Girona gyorsan, már a 7. percben vezetést szerzett, ám még a szünet előtt fordított a rivális. A 66. percben 2–2 lett az állás, az utolsó negyedórában azonban a Real kétszer is betalált. Sergio Ramos duplázott, mellette Lucas Vázquez és Karim Benzema volt eredményes madridi oldalról. Utóbbi gólját Vinícius készítette elő, ez volt a fiatal brazil ötödik gólja a kupában, ez a legtöbb egy játékostól a mostani sorozatban. A visszavágókat a jövő héten rendezik.

Eredmények, Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés: • Getafé–Valencia CF 1–0 • FC Sevilla–FC Barcelona 2–0 • Real Madrid–Girona 4–2 • Espanyol Barcelona–Real Betis Sevilla 1–1.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSEK SOROZATA A DÉSI EGYESÜLÉSNÉL

Gazdag edzésprogramot állított össze erre a télre a III. ligás Dési Egyesülés labdarúgócsapatának vezetősége. A napi tréningek mellett nem kevesebb mint hat ellenőrző találkozót is beiktatott Gică Barbu edző. A sorozatot január 26-án, szombaton délelőtt kezdik, a nagyiklódi műfüves pályán a helyi Egyesülés IV. ligás együttesével játszanak.

HÁROM AZ EGYBEN: MECCSEK A SPORTCSARNOKBAN

Egyet fizet, hármat kap akció a Horia Demian Sportcsarnokban, ahol egyetlen 10 lejes belépőt megváltva három meccset, két kosárlabda- és egy röplabdamérkőzést is meg lehet tekinteni a szombati napon. A sorozat a férfi kosárlabda Nemzeti Liga Zöld-csoportjában esedékes Kolozsvári Universitatea Sportklub–Bukaresti Aurel Vlaicu Nemzeti Kollégium találkozóval indul 13.30-kor, ezt újabb kosártalálkozó, ezúttal női meccs követi 16 órától, az egyetemisták női gárdája 16 órakor a Konstancai Phoenix Ştiinţa együttesét fogadja az élvonal Piros-csoportjában. Befejezésül a férfi röplabda A1-osztály bajnoki mérkőzésén a Kolozsvári Universitatea SK a Krajovai U MSC ellen lép pályára 18.30-kor. A diákoknak és a nyugdíjasoknak féláras kedvezmény jár, a tanulók ingyen léphetnek be az ellenőrző könyv felmutatásával.
promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei