Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

GYÖKERES VÁLTOZÁSOK A DÉSI SZAMOSNÁL

Év végén mindenki elkészíti saját mérlegét, ugyanakkor a jövőbeli tervek is szóba kerülnek. Így történt az elmúlt napokban a Kolozs megyei IV. ligában szereplő Dési Szamos labdarúgóklub háza táján is. A Vicenţiu Ştir üzletember által támogatott alakulat nagy reményekkel vág neki az új esztendőnek. Tudva azt, hogy a fő cél a III. ligába való feljutás, a gárda vezetősége már meg is hozta az első intézkedéseket. Nem kevesebb mint hét játékos nem szerepel a tavaszi nyitányra készülő keretben. Ezek Adrian Bud, Silviu Terpe, Ionuţ Ţicală, Andrei Bolboş hátvédek, Alexandru Rusu és Dănuţ Gherghel középpályások és Richard Lăcătuş csatár. Rájuk nem számit a visszavágón Mircea Bolba szatmárnémeti edző. Ellenben négy új labdarúgóval egyeztek meg: a harmadosztályú Dési Egyesüléstől Călin Cristea és Florin Pop hátvéd költözik át szomszédjaikhoz, míg a Besztercei Glória együttesétől  Răzvan Buşiţă és Raul Pop kapus erősíti januártól kezdve a Szamos csapatát. Nincs kizárva más újdonság is, de ezekről majd a szerződések véglegesítése után számolunk be.

A Dési Szamos az őszi évad végén a táblázat második helyén végzett 40 ponttal, eggyel lemaradva a listavezető Szászfenesi SK-tól. A dési együttes január közepén kezdi el a felkészülést a koratavaszi rajtra. (erkedi)

VITORLÁZÁS: HATALMAS HAJRÁBAN DŐLT EL AZ IDEI SYDNEY–HOBART

A Wild Oats XI nevű ausztrál hajó nyerte a 74. Sydney–Hobart vitorlásversenyt, miután – közép európai idő szerint csütörtök késő este – elsőként ért célba. A verseny történetének egyik legszorosabb hajrájában Mark Richards kormányos és legénysége előbb megelőzte a Comanche és a Black Jack nevű vitorlásokat, majd a Derwent folyón növelni is tudta előnyét. Az immár kilencszeres győztes szupermaxi időeredménye 1 nap, 19 óra 11 perc 14 másodperc.

Tavaly is a Wild Oats XI ért elsőként a célba, de megfosztották az újabb diadaltól, mivel a rajt után csaknem nekiment egyik nagy vetélytársának, így végül az LDV Comanche lett az első.

Az egyik leghíresebb tengeri regatta a hagyományoknak megfelelően karácsony másnapján rajtolt 85 hajóval. A mezőny 628 tengeri mérföldet (1161 kilométer) teljesített Tasmania fővárosáig. A viadalon idén először magyar hajó is indult, de az M3 Team Hungary árbóca eltört, így az Ormándlaki Áron vezette egység feladta a versenyt.

ANGOL PREMIER LEAGUE: ZÁRÁS A 19. FORDULÓBAN

Csütörtökön este zárt az angol labdarúgó-bajnokság 19 fordulója, a West Ham Felipe Anderson duplájával nyert idegenben.

Eredmény: • Southampton–West Ham United 1–2. A bajnokság állása féltávnál: 1. FC Liverpool 51 pont, 2. Tottenham Hotspur 45, 3. Manchester City 44, 4. Chelsea 40, 5. Arsenal 38, 6. Manchester United 32, …, 9. West Ham 27, …, 16. Southampton 15.

KOLOZSVÁR NYERTE A KÉZILABDA EMLÉKTORNÁT

Csütörtökön és pénteken négy erdélyi csapat részvételével a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban bonyolították le a női kézilabda vetélkedőt, a Tiberiu Rusu Emlékverseny elnevezésű rendezvényt. A tornát – jobb gólarányának köszönhetően – a házigazda U Alexandrion nyerte meg.

Az eredeti tervek szerint a 13-án lejátszott Kolozsvári U Alexandrion–Nagybányai Minaur (30–25) barátságos mérkőzést is beszámították volna, ám ezen változattak (viszont mivel a máramarosiak nem álltak ki erre a meccsre, ezt 10–0-lal a házigazdák javára igazolták).

Eredmények: • Zilahi KK–Besztercei Glória 34–28 • Beszterce–Nagybányai Minaur 29–26 • Kolozsvári U Alexandrion–Zilah 29–29 • Zilah–Minaur 32–30 • Kolozsvár–Beszterce 33–32.

A torna gólkirálynője Mihaela Ani Senocico lett, s szintén kolozsvárinak ítélték oda a legjobb kapus különdíját, ezt a címet Alexandra Prodan kapta.

NŐI SZAKVEZETÉS AZ U OLIMPIA FOCIKLUBNÁL

A többszörös bajnok Kolozsvári U Olimpia Műegyetem CFF női labdarúgócsapata történelmet ír: jövőre teljes egészében női vezetéssel folytatja. Az együttes edzőjátékosa 2019-től Ioana Bortan lesz, másodedzőként Mara Bâtea, Selena Babb és Lavinia Boandă szerepel, a kapusedző pedig Mia Ganea. Az eddigi szakvezető Mirel Albon technikai igazgató szerepet tölt be a klubnál, amelynek elnöke Alin Cioban. A kolozsvári együttes a mostani idény mind a kilenc mérkőzését megnyerte, a bajnokságban 41–1 a gólaránya, és nyolc ponttal vezet a jelenleg második helyezett Alexandriai Universitatea előtt.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Sport
Sport
Sport
Sport
Sport