Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

NAGY ÁDÁMMAL A SORAIBAN IKSZELT A BOLOGNA AZ AC MILANNAL

A Bologna és az AC Milan gól nélküli mérkőzésével zárult kedden este az olasz labdarúgó-bajnokság 16. fordulója. A hazaiaknál a magyar válogatott Nagy Ádám végigjátszotta a találkozót. A milánóiak a francia Tiemoue Bakayoko kiállítása miatt az utolsó 15 percet emberhátrányban töltötték.

Eredmény: • Bologna–AC Milan 0–0. A tabellán: 1. Torinói Juventus 46 pont, 2. SSC Nápoly 38, 3. Milánói Internazionale 32, 4. Milan 27, 5. SS Lazio 25, 6. Atalanta Bergamo 24, …, 18. Bologna 12.

HAZAI PÁLYÁN DÖNTETLENNEL ZÁRTA AZ ÉVET A HERTHA

Elszenvedte első vereségét a Borussia Dortmund a német labdarúgó-bajnokság mostani idényében: a listavezető a 16. forduló keddi játéknapján a tabella alsó régiójában található Fortuna Düsseldorftól kapott ki idegenben. A Dortmund előzőleg 12 mérkőzést nyert meg, és háromszor játszott döntetlent a Bundesligában. Vereségével a második helyezett Borussia Mönchengladbach hátránya hat pontra csökkent.

Dárdai Pál vezetőedző csapata, a berlini Hertha Berlin SC hazai pályán döntetlent játszott az Augsburggal, a mester fia, Palkó a cserepadon kapott helyet.

Eredmények: • Fortuna Düsseldorf–Borussia Dortmund 2–1 • Hertha Berlin SC–FC Augsburg 2–2 • VfL Wolfsburg–VfB Stuttgart 2–0 • Borussia Mönchengladbach–1. FC Nürnberg 2–0.

755 MILLIÓS TÁMOGATÁS A BUDAPESTI ÖTTUSA VB-NEK

A magyar kormány 755 millió forinttal támogatja a jövő évi budapesti öttusa-világbajnokság és az azzal párhozamosan sorra kerülő laser run (lézerlövészetes futás)-vb rendezését. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a pénzügyminiszternek kell gondoskodnia a világbajnokság sikeres megrendezéséhez szükséges legfeljebb 755 millió forint rendezési költség fedezetéül szolgáló központi költségvetési többletforrás meglétéről. Emellett az emberi erőforrások miniszterének a feladata, hogy támogatási jogviszony létesüljön a szervezésben közreműködő nonprofit kft-vel, melyet a fel nem használt állami támogatást illetően visszatérítési kötelezettség terhel. A világbajnoksággal összefüggésben a miniszterelnök kabinetfőnöke gondoskodik a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül a vb lebonyolításához kapcsolódó turisztikai szempontok érvényesítéséről. Az olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságot és a laser run-vb-t 2019. szeptember 3. és 9. között rendezik a fővárosban.