Sporthírek röviden

Sporthírek röviden

RÖVIDPÁLYÁS ÚSZÓ-VB: HOSSZÚ KATINKA HÁROM ÉRME

Hosszú Katinka címét megvédve aranyérmet szerzett 400 méter vegyesen a kínai Hangcsouban rendezett rövidpályás úszó-világbajnokság keddi nyitónapján. A 29 éves klasszis hatalmas fölénnyel, 4:21,40 perces idővel győzött.

A szerdai folytatás is fényesre sikeredett, Hosszú 200 méter pillangón is megvédte címét. A háromszoros olimpiai bajnok óriási hajrával, 2:01,60 perces idővel diadalmaskodott, s 15. vb-elsőségét gyűjtötte be 25 méteres medencében.

Ugyancsak szerdán a bajai kitűnőség ezüstérmet nyert 100 méter háton, 56,26 másodperces idővel csapott célba, mindössze hét századdal maradt el a győztes amerikai Olivia Smoligától. A harmadik helyen holtversenyben a brit Georgia Davies és az ausztrál Minna Atherton (56,74–56,74) végzett. A 29 éves Hosszú ezzel a harmadik érmét szerezte a kínai városban.

HOSSZÚ KATINKA BEPERELTE A NEMZETKÖZI SZÖVETSÉGET

Hosszú Katinka két amerikai úszótársával közösen beperelte a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetséget, a FINA-t. A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis, valamint Andrew Michael és Tom Shields azért fordul jogorvoslathoz, mert a FINA nyomására az Olasz Úszó Szövetség végül lemondta a december 21-re tervezett torinói versenyét, amelyet a sportágat irányító szervezet nem ismert el, s többek között eltiltással fenyegette meg azokat a versenyzőket, akik az eseményen rajthoz állnak. A sportolók két kaliforniai ügyvédi irodán keresztül adták be keresetüket, amiért szerintük a FINA megsértette az amerikai trösztellenes szabályokat. „Mindig az volt a vágyam, hogy az úszást abba az irányba tereljem, ahol a versenyzők a partnerei az irányító szervezetnek, nem a bábjai” – idézte Hosszút a hivatalos beadvány.

BARÁTSÁGOS KÉZILABDAMECCS A SPORTCSARNOKBAN

A női kézilabda kontinensviadal miatt a klubcsapatok élvonalbeli menete szünetel, de a csapatok előkészületi mérkőzésekkel tartják formában magukat. A Virágok Ligája két csapata, a Kolozsvári U Alexandrion és a Nagybányai Minaur Sportklub csütörtökön 18 órai kezdettel a Horia Demian Sportcsarnokban mérkőzik meg ismét. A két együttes a múlt hét végén Nagybányán is két barátságos mérkőzést játszott, mindkettőt a Minaur nyerte (33–24 és 30–28).

NŐI KOSÁRLABDA: VESZTETTEK A PÓTLÁSON IS

Elszenvedte a kilencedik vereségét is a Carmin Artemie Popa edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub női kosárlabdacsapata, amely a hetedik fordulóból elhalasztott mérkőzésen 67:73 (20:13, 17:20, 15:22, 15:18) arányban kikapott a Târgoviştei MSC-től.

A kolozsvári pontszerzők: Rishonda Janell Napier 28, Paula Cenean 16, Alekszandra Begeniszics 12, Marina Sfârlea 6, Orbán Nikolette 3, Irina Mihaela Pârâu 2; játszott még Bot Roberta és Biszak Boglárka; a keret tagja még Cătălina Ana Anca, Adina Ciciovan, Arlesia Norrell Morse és Petra Irimieş. A vendégek legjobbja a 19 pontig jutó Gabriela Larisa Toma volt.

További eredmény, pótlás a 6. fordulóból: • Aradi ICIM–Szatmárnémeti MSC 52:66. Az A-csoport állása 9 forduló után: 1. Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 18 pont, 2. Szatmárnémeti 16, 3. Târgovişte 13, 4. Brassói CSTBv Olimpia 13, 5. Arad 12, 6. KOLOZSVÁR 9.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Sport
Sport

SERIE A: KÉT EGYENLÍTÉS UTÁN REMI VERONÁBAN

A Hellas Verona 2–2-es döntetlent játszott a vendég Bolognával az olasz labdarúgó-bajnokság 37. fordulójának zárómérkőzésén, hétfőn. A találkozón a hazaiak kétszer szereztek vezetést, a vendégek mindkétszer egyenlítettek, másodszor a 82. percben. A Hellas Verona nyolc, a Bologna hat forduló óta nyeretlen a Serie A-ban, ebben az időszakban előbbi harmadszor, utóbbi negyedszer ért el döntetlent.

Sport
Sport