Spanyol Király Kupa: kialakult a nagy négyes

Spanyol Király Kupa: kialakult a nagy négyes
Nem lesz ott a Real Madrid a spanyol labdarúgó Király Kupa elődöntőjében, miután óriási meglepetésre hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedett Leganéstől, így 2–2-es összesítéssel, idegenben szerezett több góllal a bajnokság 13. helyén álló együttes jutott tovább.

A Real Madrid 1–0-ra megnyerte az első mérkőzést, talán ezért is gondolta úgy Zinedine Zidane vezetőedző, hogy több kulcsjátékosát is pihenteti a visszavágón. Cristiano Ronaldo, Gareth Bale és Marcelo a keretben sem volt ott, Luka Modrics, Daniel Carvajal, Raphael Varane és Casemiro pedig a kispadon kezdte a találkozót, amelyen Javier Eraso találatával a 31. percben a Leganés szerzett vezetést. Karim Benzema az 47. percben egyenlített, de Gabriel az 55. percben ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, erre pedig már nem volt válasza a Real Madridnak, hiába játszották hatalmas fölényben az utolsó perceket.

A Leganés 2–1-re nyert, és bejutott a legjobb négy közé, a Real Madridnak pedig gyakorlatilag a Bajnokok Ligája maradt az egyetlen trófea, amelyet megnyerhet a 2017–2018-as szezonban.

A Valencia nehezen, de hosszabbítás után, 4–3-as összesítéssel kiharcolta a továbbjutást az Alaves otthonában, így ott lesz az elődöntőben, akárcsak az Atlético Madridot kiejtő Sevilla.

Az FC Barcelona az idegenben elszenvedett 1–0-s vereséget követően hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Espanyolt, így összesítésben egy góllal jobbnak bizonyult városi riválisánál, és szintén a nagy négyes tagja lett. A találkozó második félidejében pályára lépett a Barca legújabb igazolása, a Liverpooltól érkező Philippe Coutinho. A Barcelona Luis Suárez és Lionel Messi góljának köszönhetően már a 25. percre kétgólos előnybe került, és megfordította az összetett állást. A megnyugtató harmadik találat a második félidőben Coutinho beállását követően sem jött össze (a brazil támadó Andrés Iniestát váltotta a 68. percben), de a hazaiak végig kézben tartották a továbbjutás kérdését, az Espanyol egy büntetőgyanús esetet kivéve nem sok veszélyt jelentett a kapura.

Coutinho pályára lépését követően nem sokkal majdnem gólpasszt adott, de Luis Suárez ziccerben rontott.

Eredmények, Spanyol Király Kupa, negyeddöntő, visszavágó: • Real Madrid–Leganés 1–2 – továbbjutott a Leganés 2–2-vel, idegenben szerzett több góllal • FC Sevilla–Atlético Madrid 3–1 – tj. a Sevilla 5–2-es összesítéssel • Deportivo Alavés–FC Valencia 2–1, tizenegyesekkel 2–3 – tj. a Valencia, 3–3-as összesítéssel, tizenegyesekkel • FC Barcelona–Espanyol Barcelona 2–0 – tj. a Barcelona 2–1-es összesítéssel.