Serie A: kikapott a Juve Udinében, elmaradt a bajnokavatás

Serie A: kikapott a Juve Udinében, elmaradt a bajnokavatás
A Juventus egygólos vezetés után 2–1-re kikapott a bennmaradásért küzdő Udinese vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában, így a torinóiak továbbra sem biztosították be bajnoki címüket.

A torinóiak a 42. percben a holland Matthijs de Ligt átlövésével szereztek vezetést, a hazaiak az 52. percben formás akció és pontos beívelés után az északmacedón Ilija Nesztorovszki fejesével egyenlítettek. A Juventus az egész mérkőzésen aktívabb és kapura veszélyesebb volt ellenfelénél, de ezúttal ez még a döntetlenhez is kevés volt, mert a 92. percben az elefántcsontparti Seko Fofana egyéni akció végén megszerezte a győztes találatot.

Az Udinese legutóbb 2015 nyarán győzte le a Juventust, amelytől azóta a bajnokságban egy döntetlen mellett hétszer kikapott.

A Zebrák győzelemmel megszerezték volna sorozatban kilencedik, összességében pedig 36. bajnoki címüket, így viszont három körrel a vége előtt maradt a hatpontos előnyük a második Atalanta Bergamóval szemben.

A játéknap másik mérkőzésén az SS Lazio biztosította Bajnokok Ligája-szereplését, miután hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte vendégét, a Cagliarit. A fővárosiak sikerükkel öt meccse tartó nyeretlenségi szériájukat zárták le, a Cagliari egymást követő hetedik találkozóján sem tudta begyűjteni a három pontot a Serie A-ban. A fővárosiak nem nevezték a keretbe a román idegenlégiós Ştefan Radut.

Eredmények, Serie A, 35. forduló: • Udinese–Torinói Juventus 2–1 • SS Lazio–Cagliari 2–1.

Az állás: 1. Juventus 80 pont, 2. Atalanta Bergamo 74, 3. Milánói Internazionale 73, 4. Lazio 72, 5. AS Róma 61, 6. AC Milan 59, …, 13. Cagliari 42, …, 15. Udinese 39, …, 19. Brescia 24, 20. SPAL Ferrara 19 – utóbbi kettő már kiesett.