Sárga és narancssárga hőségriasztás

Újabb sárga és narancssárga jelzésű hőségriasztásokat adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). Ezek az ország területének mintegy felére érvényesek csütörtökig.

Kedden több bánsági és olténiai megyében, valamint Munténia nagy részén a nappali csúcsértékek 39-40 Celsius-fok körül alakulnak, a hőmérséklet-páratartalom mutató meghaladja a kritikus 80 egységet. Az éjszaka trópusi lesz, 20-21 fok, a Bánság déli részén 24 fok körüli hőmérséklettel – tájékoztat az Agerpres. Délnyugat-Erdélyre, valamint a Körösvidék, Munténia, Dobrudzsa egy részére, illetve a Déli- és a Nyugati-Kárpátok térségére sárga riasztás érvényes a kánikula miatt. Itt nappal 35-38 fok lesz, éjszaka 20 fokig hűl le a levegő.

Szerdán és csütörtökön több bánsági megyében, a Körösvidék déli részén, Dél- és Délnyugat-Olténiában, valamint Délnyugat-Munténiában narancssárga, Erdély nagy részén, Észak-Olténiában, valamint Munténia nyugati, központi és déli részén sárga hőségriasztás lesz érvényben. Nyugaton és délen, illetve helyenként a központi országrészben és keleten az ezt követő napokban is kitart a kánikula – figyelmeztettek a meteorológusok. 

Borítókép: Szabó Bea

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Tekintve, hogy az országot sújtó kánikula a hegyvidékre is kiterjed, a hegyimentők azt tanácsolják a turistáknak, hogy kerüljék a napokban a hosszú és megerőltető hegyi túraútvonalakat - tájékoztatott az Agerpes hírügynökség.
Közhír
A meteorológusok újabb vörös és narancssárga riasztásokat adtak ki a kánikula miatt az egész ország területére. Hétfőn és kedden a régiók egy részében a hőmérsékleti csúcsértékek elérik a 42 Celsius-fokot, a kellemetlen hőérzet pedig rendkívül fokozott lesz – hívta fel a figyelmet az Agerpres hírügynökség.
Közhír