Sárga és narancssárga hőségriasztás

Az ország egész területére érvényes sárga és narancssárga jelzésű hőségriasztásokat adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Az előrejelzések szerint kedden Délnyugat-Erdélyben, a Bánságban, a Körösvidéken, valamint Olténia és Munténia nagy részén sárga jelzésű hőségriasztás lesz érvényben. Ezekben a régiókban a nappali csúcshőmérséklet elérheti a 32-35 Celsius-fokot, helyenként kánikula várható, a hőmérséklet-páratartalom mutató megközelíti a kritikus 80 egységet.

A keddi sárga riasztás Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Szeben, Vâlcea, Dolj, Fehér, Gorj, Mehedinţi, Hunyad, Krassó-Szörény, Arad és Temes megyére, valamint Bukarestre érvényes.

Szerdán Délnyugat-Erdélyben, a Bánságban, a Körösvidék déli részén, valamint Olténiában és Munténia nyugati felében narancssárga riasztás lesz érvényben, 33-37 fok közötti maximumokkal és 20 fok körüli minimumokkal.

Erdély nagy részére, a Körösvidék északi részére, Máramarosra, Moldvára, Munténia keleti felére és Dobrudzsára sárga riasztást adtak ki szerdára. Itt a nappali csúcsértékek elérik a 32-35 Celsius-fokot, és éjszaka sem csökken 20 fok alá a hőmérséklet.

A narancssárga riasztás Ilfov, Giurgiu, Dâmboviţa, Teleorman, Argeş, Olt, Szeben, Vâlcea, Dolj, Fehér, Gorj, Mehedinţi, Hunyad, Krassó-Szörény, Arad és Temes megyére, valamint Bukarestre érvényes. Az ország többi megyéjére sárga riasztás vonatkozik.