Salvamont: kerüljék a napokban a hosszú és megerőltető hegyi túraútvonalakat

Tekintve, hogy az országot sújtó kánikula a hegyvidékre is kiterjed, a hegyimentők azt tanácsolják a turistáknak, hogy kerüljék a napokban a hosszú és megerőltető hegyi túraútvonalakat - tájékoztatott az Agerpes hírügynökség.

“Néhány napos kánikula várható a hegyekben is. Azt tanácsoljuk, hogy ezekben a napokban kerüljék a hosszú és megerőltető hegyi túraútvonalakat, igyanak sok folyadékot, és védekezzenek a tűző nap ellen, hogy megelőzzék a hősokkot, amely a nagy hőség, magasság és megerőltetés miatt előállhat” – fogalmazta meg szombaton ajánlásait Facebook-oldalán a Salvamont.

A hegyimentők ugyanakkor tájékoztatják a turistákat, hogy a https://fiipregatit.ro internetes oldalon minden információt megtalálnak, ami a kánikula időszakában segítségükre lehet.

A Salvamont bejegyzésében közölte azt is, hogy az elmúlt 24 órában 13 segélyhívást kaptak, és a hegyimentő-csapatok tíz emberen segítettek. Ezek közül három személyt a mentőszolgálat vagy a SMURD járműveivel szállítottak kórházba, egyik esetben a SMURD helikopterére volt szükség. Egy személy azonban sajnos meghalt a hegyekben, őt az igazságügyi orvostani intézetbe szállították – tájékoztatott az intézmény.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A meteorológusok újabb vörös és narancssárga riasztásokat adtak ki a kánikula miatt az egész ország területére. Hétfőn és kedden a régiók egy részében a hőmérsékleti csúcsértékek elérik a 42 Celsius-fokot, a kellemetlen hőérzet pedig rendkívül fokozott lesz – hívta fel a figyelmet az Agerpres hírügynökség.
Közhír