Running Festival Csíkszereda: vasárnap éjfélig kedvezményes nevezés

Running Festival Csíkszereda: vasárnap éjfélig kedvezményes nevezés
Már csak néhány napig tart a legnagyobb kedvezményt nyújtó nevezési időszak a Running Festival Csíkszereda idei kiadására, ráadásul azok, akik vasárnap éjfélig neveznek, 24 hetes, szakember által összeállított edzéstervet kaphatnak, mindössze jelezniük kell ilyen jellegű igényüket a nevezés során.

Tavaly szeptemberben több mint 700 futó állt rajthoz a csíkszeredai városháza, a Siculus Cycling Club és a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság partnerségében megszervezett Running Festival Csíkszereda nevű eseményen. A jó hangulatú futófesztiválon maraton, félmaraton, maratoni váltó, családi futás és éjszakai terepfutás között lehetett választani. Az esemény megmozgatta Csíkszeredát és környékét, számos önkéntes bekapcsolódott a helyszíni lebonyolításba, a futók hangulatát helyi zenekarok javították, a vendéglátóegységek és szálláshelyek pedig kedvezményeket ajánlottak a versenyen részt vevőknek.

Idén a szervezők még több kiegészítő programmal és egy új versenyszámmal jelentkeznek: a youcandoitrun nevet viselő 5 km-s távra azokat a futókat várják, akik úgy érzik, idén még nem állnak készen hosszabb távokra vagy nehezebb terepre.

A szeptember 16–17-i eseményre a kedvezményes nevezés március elején indult, az előnevezési időszak március 20-ig tart. Nevezni a www.runningfestival.ro oldalon lehet, a maratonra és a félmaratonra jelentkezők 50 lejért, a maratoni váltóra jelentkezők 100 lejért, az 5 km-es távra és az éjszakai terepfutásra jelentkezők 35 lejért, a családi futásra jelentkezők pedig 30 lejért nevezhetnek. A szervezők a korai nevezőknek meglepetéssel is kedveskednek: futóedző által összeállított 24 hetes edzésprogramot kapnak azok, akik a legkorábban neveznek be.

Az esemény védnökei idén is Novák Károly Eduárd paralimpiai bajnok, Szabó Gabriella világ- és olimpiai bajnok atléta, illetve Adrian Teslovan ralibajnok. További részletek az esemény honlapján és közösségimédia-oldalain.