Romániai mozikba is „becsúszik” egy új magyar vígjáték

Romániai mozikba is „becsúszik” egy új magyar vígjáték
Újabb magyar filmet vetítenek a romániai mozikban péntektől: a Becsúszó szerelem – románul O altă ligă – című könnyed és szórakoztató, mégis jelentős társadalmi problémákat felvető vígjátékot augusztus 27. után kilenc romániai városban, köztük Kolozsváron a Győzelem moziban is megtekintheti a közönség, román nyelvű felirattal.

A történet szerint Gyula, az elkötelezett fociultra és felesége, Mariann gyereket szeretnének. Miután kiderül, hogy a férfi meddő és az örökbefogadás lehetősége is elszáll, Mariann utolsó esélyként megállapodik egy roma lánnyal, Lüszivel, hogy a hamarosan születendő gyermekét magukhoz veszik. A terv mindannyiuk életét fenekestül forgatja fel. Gyulának ettől fogva folyamatosan trükköznie kell, hogy ne bukjon le a rasszista focirajongó barátai előtt, a magánélete pedig további nem várt fordulatokat tartogat számára: Ámor nyilai a legváratlanabb helyről találnak a szívébe, humoros helyzetek és erkölcsi dilemmák sora elé állítva hősünket.  



A film forgatókönyvét Bárány Márton és Nagy Viktor Oszkár írta, operatőre Kürti István, vágója Sass Péter, a zenét pedig Tövisházi Ambrus szerezte. A főbb szerepeket Ötvös András, Gombó Viola Lotti, Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Hajdu Szabolcs, Orosz Ákos, Piller Ádám, Rajkai Zoltán és Tenki Réka alakítja. A gyártó a Campfilm, producerek Erdős Melinda, Gerő Marcell és László Sára. A Becsúszó szerelem romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

Becsúszó szerelem augusztus 27-től kezdődően látható Kolozsváron (Győzelem mozi), Bukarestben (Európa Mozi), Marosvásárhelyen (Művész Mozi), Besztercén (Dacia Művelődési Központ), Maroshévízen (Călimani Mozi), Nagyváradon (Cinema Palace), Brassóban (Cinema One) és Szatmárnémetiben (Cinema One).

Sepsiszentgyörgyön a filmet szabadtéren vetítik augusztus 25-én az 1956-os emlékparkban, majd augusztus 27-től a Művész Moziban, ezt követően pedig Szalontán a Festivalul Filmului pe Frontieră nevet viselő határmelléki fesztiválon mutatkozik be augusztus 29-én 20.30-tól.

Becsúszó szerelem romániai mozikörútja szeptemberben is folytatódik: a Brassói Magyar Napok szeptember 15-én, szerdán vetíti 20.30-as kezdettel a Magyar Filmudvarban, majd a kézdivásárhelyi Vigadó tűzi műsorra szeptember 6-án.

Borítókép: Jelenet a filmből, Gombó Viola Lotti (Lüszi) és Ötvös András (Gyula)