Romániában már csaknem 15 ezren látták A Viszkis című filmet

Romániában már csaknem 15 ezren látták A Viszkis című filmet
A Viszkis című filmet a premierek hétvégéjén Romániában 8726 néző tekintette meg és február 1-ig csaknem 15 ezren látták – olvasható a Szabó-Bilibók Attila által aláírt mai sajtóközleményben. A Taylor Projects ügyvezetője tudatja: Romániában a Vándormozi és a Taylor Projects olyan településeken is bemutatta az alkotást, ahol nincsen filmszínház. A Balassi Intézet partnerségével megvalósított január 26-ai bukaresti premieren és sajtóvetítésen a szakmai közönség megtapsolta a filmet – olvasható a dokumentumban.

Antal Nimród alkotása Ambrus Attila életét dolgozza fel. A székely származású budapesti bankrabló korának legnagyobb bűnözője volt egész Kelet-Európában. A magyar rendőrség hat éven keresztül nem tudta elkapni. Tizenhárom évig tartó börtönbüntetése alatt szakmát tanult, majd megragadta az élet által számára kínált második esélyt ,és új életet kezdett, ma saját kerámiamárkájából él.

Meglepő volt a romániai mozik érdeklődése is a produkció iránt. Számos Kárpátokon túli városban műsorra tűzték a filmet, mint például Szucsáva, Galac, Medgidia, Karánsebes vagy Vulkán.

A forgalmazó eredeti terve szerint Ambrus Attila csíkszeredai származása okán a filmet csak Erdélybe vitték volna el. A rendkívüli érdeklődés miatt azonban számos bemutatót tartottak Románia északi csücskétől a déli megyékig számos nagyvárosban – olvasható a sajtóközleményben.

Felvidéken már majdnem 500-an nézték meg A Viszkist három vetítésen a révkomáromi Tatra moziban, de hamarosan indul a bemutató Párkányban és más városokban is a Felvidéki Vándormozi műsorán.

Február 2-án kezdődik A Viszkis bemutatója a Vajdaságban, potosabban Adán, majd további vetítések következnek Zentán, Szabadkán, Topolyán, Szenttamáson és sok más településeken.

A témával kapcsolatos videóinterjú ide kattintva érhető el.