Románia tematikájú show-val érkezett Salvatore Ganacci

Az idén is fellépett az Untoldon az elektronikus zene egyik legegyedibb figurája, Salvatore Ganacci, aki a romániaiak szívéhez közelálló elemekkel színesítette az amúgy is parádés szombati koncertjét.

PÓCS PÉTER

Szombat volt az egyik legeseménydúsabb napja az idei Untoldnak, olyan nevek fémjelezték a főszínpadon, min, Sam Smith vagy éppen a Swedish House Mafia. Őket követte azonban egy olyan előadó is, aki az elektronikus zene egyik legegyedibb és legmegosztóbb alakja: a bosnyák származású svéd lemezlovas, Salvatore Ganacci. 

Salvatore Ganacci, eredeti nevén Emir Kobilić, svéd–bosnyák DJ és zenei producer, aki az elektronikus zenei színtér egyik legkülönlegesebb alakja. 1986-ban született Boszniában, de fiatalkorában Svédországba költözött, ahol karrierje is elindult. Ganacci a zenei világban először 2014 körül tűnt fel, amikor kiadta debütáló kislemezét, és hamarosan számos fesztiválon kezdett el fellépni. Zenéjét leginkább a house és EDM műfajok jellemzik, de gyakran kever bele különféle zenei stílusokat, ami sajátos hangzásvilágot eredményez.

Különleges tehetsége mellett Ganaccit extravagáns színpadi jelenléte is gyorsan híressé tette. Nemcsak zenéjével, hanem a fellépésein tanúsított furcsa, humoros és gyakran megbotránkoztató viselkedésével vált ismertté. Sokak szerint ő egyfajta frissítő színfolt a zenei világban, míg mások kritikusan viszonyulnak hozzá, mondván, hogy stílusa túlságosan extravagáns és figyelemfelkeltő. Az itthoni médiából is ismerős lehet a neve, ugyanis 2019-ben kitiltották a Neversea-ről, amiért egy jól ismert manele-számot játszott le, de ennél egyébként is jóval keményebb kritikát kapott akkoriban a színpadi viselkedése miatt.

Ennek ellenére továbbra is nagyon kedveli az országot. Ezúttal Gheorghe Hagi-mezben lépett színpadra, majd ezt viselve koncertje első felében focilabdával trükközött a kifutón. Lejátszotta továbbá a hazánkban népszerű retro zenének számító Buona Sera Ciao Ciao című számot Mauro-tól, illetve a Nunta címűt a Phoenix-től – miközben egy hatalmas román zászlóval szaladt körbe a színpadon. A koncert fénypontja azonban nem volt betervezett show elem: a koncert elején ugyanis leánykérés történt, aminek nagyon örült Salvatore, de a közönség is. 

Ganacci kétségkívül az Untold egyik legegyedibb fellépője volt, ennélfogva jövőbeli visszatérése szinte garantált.