Román Kupa kolozsváriakkal

Román Kupa kolozsváriakkal
A labdarúgó Román Kupa a negyedik fordulójához érkezett – ebben a szakaszban kapcsolódnak be a II. ligás csapatok. Kolozs megyéből két harmadosztályú kolozsvári együttes, az U FC és az Egészség van versenyben.

A mérkőzéseket október 3-án, kedden egységesen 14.30 órakor rendezik. Mindkét kolozsvári gárda II. ligás ellenfelet kapott, az U FC a Szatmárnémeti Olimpiával játszik a Kolozsvár Arénában, míg a Zöld Vírusok ellenfele a Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul lesz várhatóan az Unirea Sportbázison.

Adrian Falub csapata a nyári felkészülés során megmérkőzött egyszer az Olimpiával, s 2–0 arányban nyert a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban. Az U FC az első fordulóban 7–0-lal búcsúztatta a Beszterce-Naszód megyei Óvárhelyi Akaratot, a másodikban pedig játék nélkül, 3–0-lal jutott tovább a visszalépett Máramaros megyei Sülelmedi Jövő ellenében. A harmadik fordulóban a Lénárdfalvi ACSF ellen 5–1 arányban diadalmaskodott.

Az Egészség az első fordulóban erőnyerő volt, a másodikban hasonlóképpen az U FC-hez 3–0-lal és játék nélkül jutott tovább a Zilahi FC ellen, majd a harmadikban 2–1-re diadalmaskodott Székelyföldön a Székelykeresztúri SK elleni kiszálláson.