Rendőrségi hírek

ADDIG JÁR A KORSÓ A KÚTRA…Behajtott a „medve barlangjába”, azaz a kolozsvári közlekedésrendészet utcájába egy 23 éves fiatal. Ezzel még nem lett volna baj, csakhogy ittas is volt, és bizony lebukott: a szondázás több mint 0,60 mg/l alkoholszintet mutatott ki leheletében. Az igazoltatás során az is kiderült, hogy a Vâlcea megyei férfinak nincs jogosítványa, az általa vezetett autó pedig nem volt forgalomba írva – egy másik autó rendszámtáblái voltak rá feltéve. Bűnvádi nyomozás indult ellene.

 

KISTEHERAUTÓ GÁZOLTA HALÁLRAHalálos közlekedési baleset történt szombaton reggel a DN1 E60-as jelzésű országúton Kőrösfeketetón. A rendőrség tájékoztatása szerint a balesetet az okozhatta, hogy egy kisteherautó 46 éves, Gorj megyei sofőrje elaludt a kormánynál, az általa vezetett jármű pedig az úttestet elhagyva egy szabályosan parkoló személygépkocsinak ütközött, elsodorva az autó közelében álló két személyt. Egyikük, egy 28 éves Maros megyei férfi a balesetben életét vesztette, míg egy 24 éves Kovászna megyei férfi könnyebb sérülésekkel megúszta. Az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult nyomozás. Az elhunyt személy a kolozsvári FUNKorporation együttes basszusgitárosa, Szántó Lóránd. 

 

SÚLYOS BALESETEK GYORSHAJTÁS MIATTÖt személy került kórházba két vasárnapi balesetet követően – mindkettőt gyorshajtás okozta. Időrendi sorrendben előbb délután negyed 4-kor Kolozskorpád (Corpadea) közelébe riasztották a hatóságokat, ahol a 16-os jelzésű országúton egy kanyarban felborult, majd többször bucskázott, végül a mezőn állt meg egy autó. A 48 éves magyarfrátai sofőr horzsolásokkal megúszta, 61 éves kolozsvári utasa viszont súlyos sérüléseket szenvedett. Este fél 8-kor egy kolozsvári 63 éves gépkocsivezető okozott balesetet a Munka/Muncii úton, amikor sebessége miatt átsodródott a másik sávra, és ott egy szemből jövő másik autónak csapódott – utóbbit egy apahidai, 53 éves nő vezette. A balesetben a két gépkocsivezető sérült meg súlyosan, de az autók egy-egy utasa (egy 64 éves nő és egy 52 éves férfi) is orvosi kezelésre szorult. Mindkét esetben nyomozást indítottak.