Rendőrség: balesetben elhunyt a bukaresti magyar nagykövetség egyik diplomatája

Egy személy halálával járó közlekedési baleset történt csütörtökön a Temesvár-Lugos közötti autópályaszakaszon. A Temes megyei rendőrség közlése szerint az áldozat a bukaresti magyar nagykövetség diplomatája.

Zoriţa Mircov rendőrségi szóvivő az Agerpres-nek elmondta, hogy a balesetet egy fával megrakott nyerges vontató okozta, amelyik a szalagkorlátot áttörve a szemközti forgalmi sávokra sodródott, és több személygépkocsival ütközött. Egy Magyarországon bejegyzett, diplomata rendszámú autó utasa a helyszínen életét vesztette. Rendőrségi források szerint a halálos áldozat a bukaresti magyar nagykövetség diplomatája.

A Temes megyei rendőrség későbbi tájékoztatása szerint  a Temesvárról Lugos irányába tartó kamion gumidefektet kapott, átsodródott a szemközti forgalmi sávba, majd frontálisan ütközött egy személygépkocsival, amelyet egy 60 éves férfi vezetett. A nyerges-vontató két további járművel is ütközött. A 60 éves férfi a balesetben életét vesztette. A rendőrség gondatlan emberölés gyanújával vizsgálódik az ügyben – írja az Agerpres. 
 

Borítókép: infotrafic Timisoara