Rendőri segítséget kértek a túlzsúfolt sítelepeken

Rendőri segítséget kértek a túlzsúfolt sítelepeken
Rendőri segítséget kellett kérni a sípályák működtetőinek, miután tömegek rohamozták meg a síközpontokat.

A négynapos hosszú hétvégét a hegyvidéken kiadós havazás előzte meg, így megnövekedett a forgalom a sípályák környékén.

A Kolozs megyei Járabányához közeli Buscat sípályán kedden már 11 órakor teltházat hirdettek. Miután megteltek a sípálya előtti parkolók, a rendőrség visszafordította a még érkező gépkocsikat - írták Facebook-oldalukon a működtetők.

A Kolozsvártól 60 kilométerre található sípálya üzemeltetői azután kérték a rendőrök segítségét, hogy az előző napokban feltorlódtak a gépkocsik a szűk hegyi úton, és amikor kiderült, hogy tele a parkoló, nem tudtak visszafordulni

A sítelepet elsősorban kolozsváriak látogatják, de száz kilométeres körzetében több nagyváros is van. A pályát egyszerre 400 ember használhatja, a parkolókban 800 férőhely van - a hosszú hévégén ennek többszörösére lett volna szükség.

A Prahova megyei Sinaián a felvonóra váró síelők torlódtak fel hétfőn sorban állás közben, miután a szerkezet jéglerakódás miatt több órára leállt, de az üzemeltető tovább árulta a jegyeket az újonnan érkezőknek. A fogyasztóvédelem 15 ezer lejre bírságolta meg - írta az Agerpres.

A főleg bukarestiek által látogatott Prahova-völgyi üdülőtelepen a felvonókat üzemeltető cég szerint hétfőn 3500 turista fordult meg, ez volt a legforgalmasabb hétfői nap a cég történetében.

Többször riasztották a hegyimentőket is a hegyekben túrázók: 24 óra leforgása alatt 53 segélyhívás történt. A Salvamont kedden Facebook-oldalán azt írta, hogy a legtöbb segélyhívás Gorj és Hargita megyéből, valamint Sinaia környékéről érkezett a diszpécserszolgálatukhoz.