Premier előtt mutatják be Kolozsváron Bogdan George Apetri új filmjét

Premier előtt mutatják be Kolozsváron Bogdan George Apetri új filmjét
Mozikörútra indul a február 4-i országos premier előtt Bogdan George Apetri Csoda (Miracol) című pszichológiai thrillere: február 2-től közönségtalálkozókkal egybekötött vetítések lesznek Kolozsváron, Temesváron, Bukarestben, Nagyszebenben és Karácsonkőn is – olvasható a szervezők közleményében.

A Iulius Mall-ban található Cinema City ad otthont az egyik kiemelt kolozsvári vetítésnek február 2-án, szerdán 19.30-tól, ahol a Csoda megtekintését követően Bogdan George Apetri rendező, Oana Iancu producer, a szereposztásból pedig a két főszereplő, Ioana Bugarin és Emanuel Pârvu, valamint Ovidiu Crișan válaszol a közönség kérdéseire a film kapcsán. Másnap, február 3-án, csütörtökön 20.15-től a Győzelem moziban vetítik a filmet, majd Bogdan George Apetri, Emanuel Pârvu, Ovidiu Crișan és Oana Iancu közönségtalálkozón mesél a film létrejöttéről.

A február 2. és 3. között zajló premier előtti vetítéseket követően az alkotást február 4-től, péntektől húsz romániai város összesen negyven mozijában láthatják az érdeklődők, köztük Kolozsváron (a Győzelem, a Florin Piersic és a Cinema City mozikban), Marosvásárhelyen, Aradon, Temesváron és Nagyszebenben is.

Jelenet a filmből

Mint írják, a Bold Films Studio által forgalmazott Csoda a dráma intenzitását és a pszichológiai thriller feszültségét ötvözi a krimi izgalmával és gondosan felépített intrikájával. A film története két fejezetre osztható: az első részben egy fiatal apáca (Ioana Bugarin) útját követhetjük végig, ahogyan az elszigetelt kolostorból elszökve a szomszédos város kórházába megy megkeresni egy férfit, a második részben pedig az apáca nyomait követő rendőr (Emanuel Pârvu) kerül a középpontba, aki lépésről-lépésre leköveti az apáca útját, nemcsak szökésének és tetteinek okára, hanem egy lehetséges csodára is fényt derítve.

Amint a közleményben olvasható, a román-cseh-lett koprodukcióban készült Csoda egy trilógia része (az első rész a rendező 2020-as Azonosítatlan (Neidentificat) című alkotása volt), amely Karácsonkőn, Bogdan George Apetri szülővárosában játszódik. A Csodát a hazai bemutatót követően többek között Amerikában, Franciaországban, Görögországban, Indonéziában és Portugáliában is műsorra tűzik a mozik.

(Borítókép: Részlet a film plakátjából, a két főszereplővel: Emanuel Pârvu és Ioana Bugarin)