Portugál–magyar: Vinícius bekerült Bernd Storck keretébe

Portugál–magyar: Vinícius bekerült Bernd Storck keretébe
Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar bajnokságban futballozó játékosok közül tizenegyet hívott be a magyar válogatott portugáliai világbajnoki selejtezőmérkőzésére készülő keretbe.

A magyar szövetség beszámolója szerint ők – a katari al-Garafa alkalmazásában álló Németh Krisztiánnal kiegészülve – már vasárnaptól Telkiben edzőtáboroznak.

A német szakember meghívót küldött a Székesfehérvári Videoton FC brazil születésű védőjének, Paulo Viníciusnak is (a képen), aki pénteken letette az állampolgársági esküt. Rajta kívül újonc a keretben a Budapesti Honvéd csatára, Eppel Márton és a Debreceni VSC támadó középpályása, Holman Dávid.

Érdekesség, hogy Storck meghívót küldött Kleinheisler Lászlónak is, noha a Ferencváros középpályására eltiltás miatt biztosan nem számíthat a március 25-ei, lisszaboni találkozón.

Storck úgy nyilatkozott Viníciusról, hogy tisztában van a helyzetével és ismeri a futballtudását, mivel többször látta játszani a Videotonban. Úgy fogalmazott, ha a nemzetközi szabályokban foglalt előírások feltételei adottak lesznek, akkor örömmel fogja megnézni, hogyan teljesít a válogatott edzésein.

„Már beszéltem vele személyesen is, így tudom, kétség sem fér hozzá, hogy maximálisan azonosul a magyar nemzeti csapattal” – jelentette ki Storck, aki a légiósok névsorát később ismerteti.

A magyarok négy forduló után hét ponttal a harmadik helyen állnak a százszázalékos svájciak és a kilenc ponttal második portugálok mögött. Ha Storck csapata győzne az Európa-bajnok otthonában, akkor előlépne a pótselejtezőt érő második helyre, vereség esetén viszont már ötpontos hátrányba kerülne.

A válogatott keretbe behívott labdarúgók:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Kovácsik Ádám (Székesfehérvári Videoton FC)

Mezőnyjátékosok: Botka Endre (FTC), Eppel Márton (Budapesti Honvéd), Fiola Attila (Videoton), Gera Zoltán (FTC), Holman Dávid (Debreceni VSC-TEVA), Kálnoki Kis Dávid (Újpest FC), Kleinheisler László (FTC), Lovrencsics Gergő (FTC), Németh Krisztián (Al-Garafa), Paulo Vinícius (Videoton).