Ponta, az új kormányfőtitkár lesz jelen a bizalmatlansági indítvány felolvasásakor

Ponta, az új kormányfőtitkár lesz jelen a bizalmatlansági indítvány felolvasásakor
Victor Ponta, a kormányfőtitkárság új vezetője lesz jelen a Szociáldemokrata Párt (PSD) által benyújtott bizalmatlansági indítvány felolvasásakor. Sorin Grindeanu kormányfővel ellentétben Pontát nem zárták ki a politikai alakulatból, mi több, a PSD parlamenti képviselője.

Elmondása szerint ma azért ment a parlamentbe, hogy kollégáinak kifejtse véleményét a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Hogy elmondom-e, szerintem a párttársaimnak el kellene állniuk a bizalmatlansági indítvány ötletétől? Úgy gondolom, kötelességem elmondani, mit gondolok, mert abban reménykedek a PSD nem indít atomháborút PSD ellen. Szerintem nagy hiba ekképp cselekedni.  Az utolsó pillanatok van lehetőség a párbeszédre – nyilatkozta a politikus.

Megfigyelők szerint Grindeanu azért nevezte ki Pontát kormányfőtitkárnak, mert a hivatal hatáskörébe tartozik a Hivatalos Közlöny, a bizalmatlansági indítvány szövegét pedig ott kell közölni. A kormányfő azt reméli, eme taktikával késleltetheti a dokumentum megjelentetését, s akadályokat gödíthet Dragnea tervei elé.