Pénteken kezdődnek a Dési Magyar Kulturális Napok

A dési magyar közösség ünneplésétől lesz hangos a város szeptember 6–7-én: a szervezők számos kulturális és szórakoztató programmal készültek az MKN idei kiadásra.

„Évek óta szervezünk magyar napokat a városban. Célunk az, hogy közösségünk tagjai találkozzanak, jól érezzék magukat. A közösségépítést és erősítést mindig is feladatomnak tartottam, mind az RMDSZ elnökeként, mind tanácsosként majd alpolgármesterként. Fontos megértenünk azt, hogy csak akkor tudunk fejlődni, előrelépni, ha egységesen lépünk fel, mint ahogy az történt a júniusi választásokon is. Minél többen vagyunk, minél hangosabbak vagyunk, annál több, a közösségünk számára fontos projektet valósíthatunk meg, helyi, megyei vagy országos szinten” – mondta el Kovrig Annamária, Dés RMDSZ-es alpolgármestere.

A két nap alatt a résztvevők válogathatnak borkóstoló, kiállítások, különféle beszélgetések, kézműves- és gyerekfogalalkozások közül, de lesz filmvetítés, toronylátogatás és természetesen különféle koncertek is. A Dési Kulturális Magyar Napok teljes programját a Kádár József Kulturális Egyesület Facebook-oldalán lehet megtalálni.