Patriot légvédelmi rendszert adna át Románia Ukrajnának?

A Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) és más illetékes szervek fogják megvitatni annak lehetőségét, hogy Románia átadjon egy Patriot légvédelmi rendszert Ukrajnának, majd „a legmagasabb szinten” hozzák meg a döntést ezzel kapcsolatban - jelentette ki hétfőn a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.

A pártszékháznál nyilatkozó Nicolae Ciucă szerint „nem kell átpolitizálni a témát”.

Arra a kérdésre, hogy jómaga célszerűnek tartaná-e, hogy Románia Patriot légvédelmi rendszert adományozzon Ukrajnának, a szenátusi elnök azt válaszolta, ilyen témákban a személyes vélemények nem számítanak. 

„Annyira összetett ez a kérdés, hogy csak nagyon alapos, minden lehetséges tényezőre és következményre kitérő elemzés alapján lehet dönteni” - tette hozzá.

Klaus Iohannis államfő múlt héten a Joe Biden amerikai elnökkel folytatott washingtoni megbeszélést követően kijelentette, Románia nyitott arra, hogy átadjon egy Patriot légvédelmi rendszert Ukrajnának, de erről a Legfelsőbb Védelmi Tanács illetékes dönteni.

(Fotó: Wikipedia)

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Románia továbbra is „minden erejével” támogatni fogja Ukrajnát – mondta Marcel Ciolacu miniszterelnök csütörtökön a Fekete-tengeri és Balkáni Biztonsági Fórum résztvevőinek küldött videóüzenetében.
Belpol