Párizsi döntetlennel búcsúzott a Szeged; nem lesz német csapat a döntőben

Férfi kézilabda BL

Párizsi döntetlennel búcsúzott a Szeged; nem lesz német csapat a döntőben
A MOL-Pick Szeged 30–30-as (szünetben 16–17) döntetlent játszott a francia Paris Saint-Germain otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének szombati visszavágóján, így búcsúzott a sorozattól.

Az első, hazai mérkőzést 30–27-re elveszítő szegediek és a hét francia világ-, két dán olimpiai és egy német Európa-bajnokkal játszó PSG mérkőzésén sokáig felváltva estek a gólok. A szegediek sokkal felszabadultabban, magabiztosabban és bátrabban kézilabdáztak, mint múlt vasárnap, a negyvenedik percben 25–21-re vezettek. Ekkor viszont elérkezett a meccs fordulópontja, a Szeged játékosai fáradni látszottak, a PSG pedig minden apró hibájukat kihasználta, és a játékvezetők is a hazaiakat segítették a kritikus szituációkban. A magyar együttes 13 percen keresztül nem szerzett gólt, így végül döntetlennel zárult az összecsapás és a PSG 60–57-es összesítéssel jutott tovább.

A másik szombati mérkőzésen eldőlt, hogy nem lesz német csapat a BL kölni négyes döntőjében, mivel a spanyol Barcelona – amely az első meccset 28–26-ra vesztette el – a negyeddöntő  visszavágóján elbúcsúztatta a THW Kielt. Német klub nélkül legutóbb 2005-ben rendezték az elődöntő küzdelmeit.

Az elődöntő párosításait kedden sorsolják; a négyes döntőt június első hétvégéjén rendezik Kölnben.

A Montpellier HB (francia)–Telekom Veszprém találkozót ma rendezik. Csütörtökön játszották a Vardar Szkopje (macedón)–Flensburg-Handewitt (német) 35–27 mérkőzést; továbbjutott a Vardar Szkopje kettős győzelemmel, 63–53-as összesítéssel.