Óvodákban járt az ÉletmentŐ képzés csapata

elsősegély tanfolyam
Dr. Imre István sürgősségi szakorvos a tanfolyamok egyik oktatója
Folytatja a város tanintézményeiben beindított elsősegély tanfolyamot a Mathias Rex Egyesület és az RMDSZ kolozsvári szervezete. A két évvel ezelőtt kezdeményezett ÉletmentŐ képzés célja, hogy úgy a pedagógusok, mint a gyerekek, de még a kisegítő személyzet is megismerje életmentés, az elsősegélynyújtás alapjait.

Februárban a Tóközi Református Óvoda, illetve a Mikó Óvoda adott otthont a kurzusoknak. A két tanintézményben a pedagógusok lelkesen fogadták a programsorozatot, több mint 30 személy sajátította el az elsősegélynyújtás alapjait.

„Mivel a szülők után a pedagógusok azok, akik a legtöbb időt töltik gyerekeinkkel és ők azok, akik a szellemi fejlődésük mellett a testi épségükért is felelnek, ezért fontosnak tartjuk azt, hogy minél több tanintézménybe eljuttassuk a tanfolyamot. Így segítünk felkészülni a pedagógusoknak arra, hogy vészhelyzetben is cselekedni tudjanak” – mondta Azzola Katalin, az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke. A gyakorlati bemutatót dr. Imre István sürgősségi szakorvos, valamint Gyöngyösi Emma orvosasszisztens tartják, csakúgy mint a korábbi képzéseken.

Az ÉletmentŐ – Elsősegélynyújtás tanárnak és diáknak névre keresztelt program keretében, a szervezők egy olyan ismeretterjesztő eseménysorozatot indítottak útjára, amely hiánypótlónak számít a magyar tanintézmények körében is. Az EU-s átlaggal ellentétben, Romániában nem kötelező az elsősegély-tanfolyam az iskolákban, így sem a tanárok, sem a diákok nincsenek felkészülve egy esetleges közeblépésre ha baleset történne. Az RMDSZ kolozsvári szervezete és a Mathias Rex Egyesület tovább folytatja a munkát, a szervezők arra törekednek, hogy minél több Kolozs megyei tanintézménybe eljusson az ÉletmentŐ tanfolyam.