Ötmilliós eurós magyar beruházás Aranyosgyéresen

Ötmilliós eurós magyar beruházás Aranyosgyéresen
A hajdani aranyosgyéresi sodronyipari kombinát „elparlagiasodott” területének egyik részén 5 millió eurós beruházással épült fel a magyarországi Terrán Tetőcserépgyártó Kft. új gyára, amelyet csütörtök délután nagyszabású ünnepséggel avattak fel. A Bóly székhelyű, közel százéves múltú családi vállalkozás immár négy gyárral és öt leányvállalattal rendelkezik Pécsen, Kunszentmiklóson, Farkasdon (Szlovákia), Eszéken (Horvátország), Szabadkán (Szerbia), Brnoban (Csehország) és mostantól Aranyosgyéresen, az utóbbi időben elért komoly fejlődésnek köszönhetően Kelet-Európa szakmai listavezetője lett.

Az avatórendezvényen a multinacionális cég vezetői, leányvállalatainak küldöttei, önkormányzati elöljárók és üzletemberek vettek részt.

Az avatási ünnepséget Gódi Attila, a Terrán Kft. ügyvezető igazgató nyitotta meg, aki vázolta a kilencvennyolc éves családi vállalkozás múltját, jelenét – és jövőjét.  Most egy tizenöt éves fejlesztési program végéhez értek, amelynek célja az volt, hogy ipari övezetekben európai színvonalú gyártóbázist építsenek – az aranyosgyéresihez hasonló beruházást sikerült megvalósítaniuk a szlovákiai Farkasdon is. Tavaly ezerkétszáz kamionnyi árut hoztak Romániába, ezután ennek a legnagyobb részét itt fogják megtermelni. Aranyosgyéresen jók a logisztikai, a nyersanyag- és a munkaerő-beszerzési feltételek, a próbatermelést idén tavasszal kezdték el. Napjainkban Magyarország gazdasága sok szempontból jól teljesít, amit nemzetközileg is elismernek, de a magyar tőke külföldi elhelyezése a sikerlista végén kullog. „Büszkék vagyunk, hogy a Terrán hozzájárult ennek javításához” – mondta a főigazgató. 

Prémium tartalom

Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, jelentkezzen be!