Öt órát várakoznak a kamionok a Nagylak II. határátkelőn

Öt órát várakoznak a kamionok a Nagylak II. határátkelőn
Ötórás a kamionok várakozási ideje az Arad megyei Nagylak II. határátkelő kilépési oldalán. A nyugati országhatár mentén minden átkelőnél sor van.

A határátkelők forgalmát figyelő applikációból kiderül, hogy 300 percre nőtt a kamionok várakozási ideje az Arad megyei Nagylak II. határátkelőn, a kilépési oldalon. Több kilométeres sor alakult ki. Az aradi határrendészet szerint a legmagasabb kapacitáson dolgoznak, négy sávon zajlik a kamionok kiléptetése.

A többi nyugati átkelőnél is hosszú a várakozási idő: az Arad megyei Varsándnál 120 percet várakoznak a kamionok, két sávon folyik a kiléptetés, a Bihar megyei Borsnál 140 percet állnak a teherkocsik, három sávon ellenőrzik a papírokat, a Szatmár megyei Peténél pedig 120 perces a várakozási idő, egyetlen sávon léptetik ki a nagyteherautókat az országból.

A kamionok várakozási ideje azért nő hétfőn, mert hétvégén Magyarországon forgalomkorlátozás van érvényben a nagyteherautókra.

A határrendészet azt javasolja a sofőröknek, használják a többi határátkelőt is.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Megközelítőleg 47.300 román és külföldi állampolgár lépte át a román államhatárt az év első napján, több mint 12.000 gépkocsival (ezek közül 3000 teherszállító jármű volt) - tájékoztatott vasárnap az országos határrendészet (IGPF).
Közhír