Összesen 4,7 millió lej az iskolai mosdók átalakítására

Összesen 4,735 millió lejt utalt ki szerdán a kormány 14 megye bizonyos helyi önkormányzatainak iskolai mosdók építésére és felszerelésére.

A Victoria-palota közleménye szerint a döntést az iskolai infrastruktúra helyzetének részletes elemzése előzte meg, miután összesítették a tanfelügyelőségektől és az iskolai igazgatóságoktól kapott javaslatokat. Az egészségügyi minisztérium korábban részletes listát kért azokról az iskolákról, ahol még mindig az épületen kívül van az illemhely és nincs vezetékes víz.

A 4,735 millió lejt Fehér, Kovászna , Szatmár, Bákó, Botoşani, Gorj, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Vaslui, Vâlcea, Vrancea és Tulcea megyei iskolák mosdóinak kialakítására fordítják, hogy a tanintézmények megkaphassák a működésükhöz szükséges egészségügyi engedélyt.

Az összegeket a tanfelügyelőségek közvetítésével utalják át a helyi önkormányzatoknak.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Heves vitát váltott ki kormányzati szinten a helyreállítási alapok (PNRR) felhasználásának körvonalazódó fiaskója. A nagykoalíciót alkotó szociáldemokraták és liberálisok egymást vádolják amiatt, hogy nem végezte el Románia a Brüsszellel szemben vállalt feladatait. Az elkeserítő az, hogy a 29 milliárd euróból eddig 9,4 milliárd eurót hívott le az ország, az összeg kétharmadát pedig a következő két évben kellene felhasználni, ami aligha fog sikerülni.
Belpol